Știri: Vernisajul expoziției de pictură Marinela Rusu, „Înălțimi și abisuri” (2 aprilie 2021, Iași)

61
marinela rusu

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași (UAPR) organizează în perioada 1–10 aprilie 2021 la Galeria de Artă „Theodor Pallady” din Iași (Strada Lăpușneanu, nr. 7-9), expoziția de pictură Înălțimi și abisuri de Marinela Rusu. Expoziția va fi vernisată astăzi, vineri, 2 aprilie 2021, de la ora 18.00, de prof. univ. dr. Constantin Tofan, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi.

„Expoziția reprezintă o incursiune în lumea trăirilor emoționale, a oscilației acestora în funcție de evenimentele personale, dar și în funcție de ceea ce societatea ne oferă. De aceea, veți întâlni titluri precum «Social – Interdicții și libertăți în pandemie» sau «Carantina», alături de «Niveluri ale conștiinței», «Dezvoltare personală», «Conștient – inconștient», «Eliberarea feminității». Temele exprimate în forme și culori incită la cunoaștere de sine și la cunoașterea celorlalți”, a declarat Marinela Rusu, autoarea lucrărilor.

Marinela Rusu este pictoriță, membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România – Filiala Iași, lector la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și psiholog.

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași a fost înființată ca urmare a dizolvării Sindicatului Artelor Frumoase ce funcționa în România din 1921. UAPR Iași dispune de trei spații expoziționale deschise gratuit publicului – galeriile „Theodor Pallady”, „Nicolae Tonitza” și  „Victoria”.

Vezi și: Marinela Rusu: „Gândirea și inspirația conlucrează în crearea unei opere de artă”, interviu realizat de Pușa Roth

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.