Știri: Vernisajul expoziției de pictură Marinela Rusu, „Înălțimi și abisuri” (2 aprilie 2021, Iași)

21
marinela rusu

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași (UAPR) organizează în perioada 1–10 aprilie 2021 la Galeria de Artă „Theodor Pallady” din Iași (Strada Lăpușneanu, nr. 7-9), expoziția de pictură Înălțimi și abisuri de Marinela Rusu. Expoziția va fi vernisată astăzi, vineri, 2 aprilie 2021, de la ora 18.00, de prof. univ. dr. Constantin Tofan, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi.

„Expoziția reprezintă o incursiune în lumea trăirilor emoționale, a oscilației acestora în funcție de evenimentele personale, dar și în funcție de ceea ce societatea ne oferă. De aceea, veți întâlni titluri precum «Social – Interdicții și libertăți în pandemie» sau «Carantina», alături de «Niveluri ale conștiinței», «Dezvoltare personală», «Conștient – inconștient», «Eliberarea feminității». Temele exprimate în forme și culori incită la cunoaștere de sine și la cunoașterea celorlalți”, a declarat Marinela Rusu, autoarea lucrărilor.

Marinela Rusu este pictoriță, membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România – Filiala Iași, lector la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și psiholog.

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași a fost înființată ca urmare a dizolvării Sindicatului Artelor Frumoase ce funcționa în România din 1921. UAPR Iași dispune de trei spații expoziționale deschise gratuit publicului – galeriile „Theodor Pallady”, „Nicolae Tonitza” și  „Victoria”.

Vezi și: Marinela Rusu: „Gândirea și inspirația conlucrează în crearea unei opere de artă”, interviu realizat de Pușa Roth

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.