Știri: Vernisajul expoziției „Incontri Urbani” (26 iunie 2020, București)

26
incontri urbani

Vineri, 26 iunie 2020, de la ora 19.00, vă invităm la vernisajul expoziției Incontri Urbani, în noul sediu al Galeriei Occidentului din strada Ernest Broșteanu, nr. 33 A, București. Pe simezele galeriei expun doi tineri artiști consacrați, prezenți în cataloage și expoziții individuale și de grup, din țară și străinătate: Paula Craioveanu, absolventă a Institutului de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (București), doctor în arte vizuale, arhitect, artist și designer de interior și Nicola Darco, absolvent al Institutului de Artă din Avellino (Italia), secția grafică publicitară.

Doi artiști, două povești de dragoste desprinse din perioade trecute, dar care-și revendică dreptul la neuitare.

Paula Craioveanu creează prin colaj sau asamblaj, prin explozii de culoare și asocieri neașteptate, folosindu-se de elemente de arhitectură istorică a Bucureștiului, o viziune subiectivă, fantastică asupra unui oraș ce se luptă să-și (re)găsească o identitate.

Nicola Darco dezvăluie, folosindu-se de tehnica specială a decolajului și de cromatica vintage specifică anilor ’50–’60, fragmente din istoria posterului și afișului de film din perioada de glorie a cinematografiei italiene și americane când filmele cu Sophia Loren, Marcello Mastroiani, Marlyn Monroe sau James Dean umpleau până la refuz sălile de cinema.

Curatorul expoziției:  dr. Marius Tița

Important: Accesul în clădire este permis doar cu mască de protecție, iar purtarea ei este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație, cu respectarea măsurilor care se impun pe teritoriul României în starea de alertă COVID 19. Expoziția rămâne deschisă până pe 12 iulie 2020 și se poate vizita doar cu programare prealabilă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.