Știri: Vernisajul expoziției „Unnatural circumstances” III (12 mai 2022, Berlin)

49
expo berlin

Joi, 12 mai 2022, între orele 18.0021.00, la Galeria ICR Berlin (Reinhardtstr. 14, 10117 Berlin) va avea locc vernisajul expoziției Unnatural circumstances (III). Artişti participanţi: Olimpia Bera și Liviu Bulea. Expoziția va fi deschisă între 12 mai24 iunie 2022.

Olimpia Bera și Liviu Bulea pun în dialog două universuri într-un cadru comun, printr-o expoziție în care mediul urban/industrial și cel animal/natural subzistă în încercarea de comuniune simbiotică, de închegare a unei realități posibile, aplicabile unei lumi din ce în ce mai sensibile. Este vorba de un rezultat al compromisurilor pe care umanitatea le propune în încercarea tot mai acerbă de a domina natura și în paradoxul acțiunilor sale tot mai disperate de a conserva această natură periclitată. Cele două ipostaze, una letargică, cealaltă inspirată de circuitul vital al regenerării, creează, prin tehnicile abordate (pictură pe pânză, tehnici multimedia, asamblaj, materiale industriale) o imagine actuală a lumii locuibile, în care supraviețuirea se suprapune situației de negociere și, în ultimă instanță, intervenției brutale și reciproce a celor două medii diferite de expresie.

Georgeta-Olimpia Bera, născută în Zalău, România. Este lector universitar doctor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Pictură. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj, Olimpia Bera este artist vizual și curator de artă. Ca artist, are competențe în pictură, desen, tehnici de gravură, ilustrație și instalație multimedia. A participat la rezidențe de artă la Essaouira Contemporary Art Centre (Maroc), Visual Kontakt Ulm (Germania), Cessapalombo (Italia) și Ushant Island (Franța). A expus în muzee și galerii de artă din România și din străinătate: Museo Valtellinese di Storia e Arte (Sondrio); RIVAA Gallery (New York); Ex-Upim (Macerata); Visual Kontakt (Cluj, Oradea, Ulm); 54 Arte Contemporanea, (Molfetta), Neon Gallery (Wrocław) etc. A avut proiecte curatoriale, pentru Visual Kontakt (Cluj, Oradea, Ulm), IAGA Contemporary Art (Cluj), pentru expoziții de artă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, RIVAA Gallery (New York, 2017), Fondazione Filiberto e Bianca Menna (Roma, 2017), Sala dei Templari (Molfetta). Printer artiștii cu care a colaborat se numără: Al: Ioan Sbârciu (România), Hermann Nitsch (Austria), Silvia Inselvini (Italia), Bronwin Lace & Marcus Neustetter (Africa de Sud), Kurt von Bley, Miron Zownir (Germania) și mulți alții.

Liviu Bulea, născut în Turda, România. Este artist vizual, în prezent face un doctorat la Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca, pe tema relației dintre artă, arhitectură și urbanism. Ca artist lucrează în diferite medii: instalație, fotografie, desen și sculptură. A expus la Technopolis, Atena; Faber, Timisoara; Centrul Cultural Francez, Cluj-Napoca; Urban Nation Museum din Berlin; Chrysalid Gallery Rotterdam; Muzeul de Artă, Cluj Napoca; Muzeul de Artă Contemporană, București; HOFSTALLUNGEN of the MUMOK, Viena; Steiermärkische Landesbibliothek, Graz; CAC Bukovje, Suedia; Galeria Creart, București; Bucharest Biennale 8; Galeria Iaga, Cluj-Napoca; Shelter, Amsterdam; Galeria MORA, București; Parallel Vienna; Galeria Make a Point, București; Galeria Visual Kontakt, Cluj-Napoca și Oradea; Muzeul Orașului Jurmala, Letonia; ASP Katowice; la cea de-a 4-a ediție a Bienalei Internaționale Studențești din Novi Sad, Serbia etc. A participat la rezidențe de artă la Urban Nation, Berlin; Styria-Artist-in-Residence în Graz; Reactor de Creație și Experiment, Cluj Napoca; Rezidența Kultur Kontakt Austria; Rezidența Visual Kontakt în Oradea. În 2017 a început colaborarea cu Iaga Art Gallery din Cluj-Napoca, iar în 2020 cu Chrysalid Gallery din Rotterdam.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.