Știri: Weekend cu teatru românesc, concerte și întâlniri speciale (28 – 29 septembrie 2019, Londra)

36
Sursa foto: ICR
Sursa foto: ICR

Povești spuse-n românește anunță, în această toamnă, la Londra, un weekend plin de teatru românesc, concerte și întâlniri speciale. Manifestarea va avea loc în perioada 28 – 29 septembrie 2019, iar printre invitați se numără: Oana Pellea, Mircea Rusu, Adrian Naidin și Cristina Casian. Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

Program:

Sâmbătă, 28 septembrie 2019  – Amalia respiră adânc de Alina Nelega
(În limba română cu supratitrare în limba engleză)
Ora: 14.00
Loc: Theatro Technis, Camden Town
Cu: Cristina Casian
Regia: Mariana Cămărășan
Scenografia: Alexandra Penciuc
Durata: 75 minute (fără pauză)

Amalia respiră adânc de Alina Nelega spune povestea unei femei care-și trăiește viața în România comunistă și imediat după, până în anul 2000. În ipostazele de adolescentă pionieră, mamă sau bătrână, cunoaşte un traseu trist, pe care însă îl străbate cu candoare, seninătate şi curaj.

În 2007, textul Alinei Nelega a primit Premiul Autor European la Heidelberg, iar pentru rolul său din acest spectacol, Cristina Casian a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru Debut în 2008.

Sâmbătă, 28 septembrie – În Conversație cu Oana Pellea 
(În limba română)
Ora: 16.00
Loc: Theatro Technis, Camden Town

Ce înseamnă Libertatea pentru Oana Pellea? Este Iubirea o formă de Libertate?
La TEDxCluj, în luna iunie, a ridicat în picioare o sală de mii de spectatori, vorbind despre Puterea Emoției. La Londra va vorbi despre Identitate, Libertate și Iubire, în premieră și în exclusivitate pentru publicul român.

Duminică, 29 septembrie – Frumos e în septembrie la Veneția după Teodor Mazilu 
(În limba română cu supratitrare în limba engleză)
Ora: 15.00
Loc: Leicester Square Theatre, West End
Cu: Oana Pellea și Mircea Rusu
Regia: Mariana Cămărășan
Scenografia: Vladimir Turturică
Durata: 75 minute (fără pauză)

Frumos e în septembrie la Veneția după Teodor Mazilu, în regia Marianei Cămărășan, îi aduce împreună pe Oana Pellea și pe Mircea Rusu, actor al Teatrului Național din București, într-o comedie romantică, o neașteptată poveste de dragoste într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă.

Duminică, 29 septembrie  – Gură de Rai – Concert Adrian Naidin
Ora: 17.30
Loc: Technis Theatro, Camden
Durata: 90 minute (fără pauză)

Îmbinând, într-o formulă inedită, folclor românesc și sonorități de jazz, armonizându-și maiestos vocea cu coardele faimosului său violoncel și cu încântări de pian, Adrian Naidin creează o veritabilă Gură de rai, o poartă spre regăsire.

Povești spuse-n românește este o iniţiativă privată al cărei scop este promovarea teatrului românesc în Marea Britanie şi Irlanda şi stimularea unui dialog intercultural. Proiectul prezintă la Londra şi Dublin producţii de mici dimensiuni, promovează dramaturgie românească contemporană şi actori români cunoscuţi sau mai puțin cunoscuţi în montări extraordinare. Proiectul îşi propune prin propunerile de spectacole să se auto-finanţeze din vânzarea biletelor.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.