Știri: Zilele filmului românesc la Sevilia (7 octombrie – 16 decembrie 2019)

41
film romanesc sevilla

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca din Andaluzia organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc/Muestra de Cine Rumano în Sevilia, în perioada 7 octombrie – 16 decembrie 2019.

După Madrid, Oviedo, Valencia, Barcelona, Tenerife, filmele selectate pentru festivalul Zilele Filmului Românesc a cărui a IX-a ediție s-a desfășurat la Madrid, la Cine Doré, în perioada 23 – 31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta și la Sevilia, în colaborare cu cinemateca regională din Andaluzia, la Centrul de inițiative culturale (CICUS) din cadrul Universității din Sevilia.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producții semnate de nume mari ale noului val al cinematografului romanesc precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

Programare:

7 octombrie –„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians”, regia: Radu Jude

21 octombrie – Fotbal Infinit / Infinite Football, r. Corneliu Porumboiu

4 noiembrie – Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, r. Daniel Sandu

18 noiembrie –Luna de miere / Lemonade,  r. Ioana Uricaru

2 decembrie – Alice T. , r. Radu Muntean

16 decembrie – Moromeţii 2,  r. Stere Gulea

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta la ora 20.00 la sediul Centrului de inițiative culturale (CICUS): Calle Madre de Dios, 1, 41004 Sevilla.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe informații, contactați:

Institutul Cultural Român, icrmadrid@icr.ro , tel.: 0034 917 589 566

CineRumano Instituto Cultural Rumano, www.icr.ro/madrid/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.