Știri: Ziua și Noaptea Muzeelor la Muzeul Județean Olt (18 mai 2019, Slatina)

49
muzeul judetean olt

rubrica museum leviathan.roÎncepând din 1977 muzeele din întreaga lume sărbătoresc la 18 mai, la inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor, Ziua Internațională a Muzeelor.

În acest an tema Zilei Internaționale a Muzeelor este: Muzeele ca platforme culturale: viitorul Tradiției, prin care se evidențiază rolul muzeelor la conectarea tradițiilor cu realitatea contemporană.

Odată cu păstrarea principalei sale misiuni – de conservare a memoriei coordonatelor spațio-temporale – muzeul își află noi modalități de a-și onora publicul punând în valoare patrimoniul acestuia, în legătură cu tradițiile ce vor trebui transmise generațiilor viitoare. Instituții aflate în inima societății, muzeele au puterea de a stabili un dialog între culturi, de a construi punți pentru o lume pașnică și de a defini un viitor sustenabil. În același timp, ca nuclee culturale ale comunităților cărora li se adresează și totodată ca parte integrantă a unei rețele mondiale, muzeele oferă o platformă de transpunere a necesităților și opiniilor comunităților locale în context global.

Inițiată de Ministerul Culturii din Franța în 2005, manifestarea ”Noaptea muzeelor” se desfășoară în continuarea ”Zilei Muzeelor”. Ea se află sub patronajul Consiliului Europei, al Comisiei naționale pentru Unesco și a Consiliului internațional al muzeelor.

Alături de muzeele din întreaga lume, Muzeul Județean Olt sărbătorește ambele evenimente printr-un program special care include vizite gratuite, vernisaje, ateliere de creație, schimb de experienţă între specialiștii din instituțiile muzeale ale județului.

Vă invităm să fiți parte a programului nostru, care se va prelungi între orele 10 – 24, când accesul publicului este gratuit.

Programul va include:

Muzeul Judeţean Olt, str.Ana Ipătescu, nr. 1

Orele 10 – 24 : Expoziții deschise:

Expoziții permanente:

”Istorie și cultură slătineană”;

”Artă plastică contemporană românească”.

Expoziții temporare:

”Icoana – fereastră către suflet” a artistului plastic Dan Horgan (Bârlad);

”Timpul din adâncuri” a artistului plastic Mihai Coțovanu (Iași).

18.00: Vernisajul expoziției ”Broderie în lemn”, cu lucrări traforate de către Romeo Popa (Slatina).

19.00: Atelier de arheologie experimentală: demonstrație privind tehnicile de modelare și decorare a vaselor ceramice.

Galeria ARTIS, Bd. A.I. Cuza

10 – 24 : Expoziție de artă plastică Dan Ionescu (Slatina).

Comunicat al Muzeului Județean Olt

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.