Testul COVID nu mai este obligatoriu pentru accesul la servicii medicale – articol de Iulia Zorzoliu

12
test covid

logo rubrica juridicePrin Ordinul MS nr.2675/2002, publicat pe 09.09.2022 în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătății a stabilit că accesul pacienților în spitalele publice se va face fără prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru detecția infecției cu COVID-19.

Ordinul stabilește că managerii spitalelor publice au obligația de a dispune măsurile necesare penru a asigura accesul pacienților în spital și accesul la servicii medicale precum internarea fără prezentarea rezultatului unui test COVID.

Cu toate acestea, spitalele pot decide în cadrul evaluărilor necesare pentru internarea în spital să se facă și testarea pentru detecția virusului COVID-19, dar această testare va fi suportată de unitatea sanitară publică din veniturile proprii, nu de către pacientul aflat la internare.

În cazul în care Ordinul Ministerului Sănătății nu este respectat, managerii spitalelor vor putea fi sancționați inclusiv prin încetarea contractului de management.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.