Theatrum Orbis Terrarum

96
Pagina de titlu a ediției engleze din 1606 cu figuri feminine reprezentând continentele
Pagina de titlu a ediției engleze din 1606 cu figuri feminine reprezentând continentele

fila-de-calendar-rubrica-leviathan.ro_La data de 20 mai 1570 Gilles Coppens de Diest din Anvers a publicat primul atlas, Theatrum Orbis Terrarum, care conține 70 de hărți, semnat de Abraham Ortelius.

Abraham Ortelius (14 aprilie 1527–28 iunie 1598), cartograf, geograf și cosmograf este unul dintre fondatorii școlii olandeze de cartografie și una dintre cele mai notabile figuri ale școlii în epoca sa de aur (aproximativ anii 1570–1670). Publicarea atlasului este considerată ca fiind începutul oficial al Epocii de Aur a Cartografiei Olandeze. Se crede, de asemenea, că este prima persoană care și-a imaginat că toate continentele au fost unite față de pozițiile lor actuale.

Arhiva rubricii Filă de calendar

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr, primul atlas al lumii, autor: Abraham Ortelius! Apare și România, prin provinciile sale istorice, pe patru dintre hărțile cuprinse (traduceri în latină, spaniolă, italiană, germană, engleză, franceză). Se găsesc pe site-ul dedicat lui Ortelius de unul dintre cei mai străluciți cercetători ai hărților sale, Marcel Van den Broecke.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.