Tichetul sportiv, aprobat de Parlament pentru anul 2023 – articol de Iulia Zorzoliu

19
tichet sportiv(1)

logo rubrica juridiceTinerii care participă drept reprezentanți legali ai unui club sportiv la competiții sportive oficiale atât naționale, cât și internaționale, vor putea beneficia lunar, începând de anul viitor, de un stimulent financiar în valoare de 150 lei.

Tichetele primite de sportivi vor putea fi utilizate doar pe teritoriul României pentru achiziția de articole sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperarea medicală necesară.

Acestea vor avea o valabilitate de un an de la data emiterii și vor fi distribuite sportivilor începând de anul următor. Regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor vor trebui stabilite, în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare a proiectului, prin hotărâre de Guvern.

Tichetele vor avea înscrise pentru valabilitate, pe lângă numele sportivului și valoarea nominală, interdicția de a utiliza tichetul în alte scopuri decât cele necesare activității sportive și seria și numărul legitimației de sportiv cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria din care face parte.

Proiectul de lege trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul oficial.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.