Acord European privind interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare pe combustie internă – articol de Iulia Zorzoliu

17
automobil electric

logo rubrica juridicePotrivit unui acord la care au ajuns Parlamentul și Consiliul European, vânzarea mașinilor noi cu motoare pe combustie internă, adică cele care funcționează pe benzină sau motorină va fi interzisă în Uniunea Europeană din anul 2035.

Aceast acord vine ca urmare a dorinței de accelerare a procesului de trecere la vehicule electrice pentru reducerea emisiilor poluante. În acest context, limitările de vânzare a autoturismelor dotate cu motoare ce folosesc combustie internă vor fi aplicate doar la vânzarea de mașini noi, nu și la vânzarea celor uzate, produse înainte de 2035.

De asemenea, Comisia Europeană va trebui să publice, până la sfârșitul anului 2025, un raport pentru a evalua progresul către mobilitatea rutieră cu emisii zero. Raportul va acoperi impactul asupra consumatorilor și ocupării forței de muncă, progresul în eficiența energetică și accesibilitatea vehiculelor cu emisii zero și emisii reduse, precum și informații despre piața vehiculelor second-hand.

Pentru a ajusta media emisiilor de carbon a producătorilor, Comisia Europeană va monitoriza și va raporta anual decalajul dintre valorile limită de emisie și datele reale privind consumul de combustibil și energie.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.