An Nou la „Nino Nino”

46
„Nino Nino”, Brăila, 16 ianuarie 2021
„Nino Nino”, Brăila, 16 ianuarie 2021

logo zambetul uneste articoleÎn această perioadă mai toate activităţile cultural-artistice s-au rărit evident, iar unele au dispărut total de pe platforma proiectelor iniţiate în acest scop. Nu şi la „Nino Nino” unde faptul că membrii grupului se întâlnesc din ce în ce mai rar aprinde şi mai mult dorul de socializare, de focul puternic al prieteniilor, de tendinţa de a face ceva frumos în latura artistică a vieţii.

Fetiţele de la „Nino Nino” s-au ataşat aşa de mult unele de altele încât abia aşteaptă revederile în grup, indiferent dacă au activitate sau nu.logo bibl jud braila

Prima întâlnire a grupului „Nino Nino” a avut loc ieri, 16 ianuarie 2021, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă, întâlnirea având drept scop planificarea activităţilor pe anul 2021 şi punerea în scenă a scenariului pentru spectacolul cultural-artistic pe care-l vor susţine cu ocazia lansării cărţii Nino Nino şi poveştile copilăriei, carte scrisă şi ilustrată de grupul „Nino Nino”.

Copiii au primit cărţi din partea doamnei Doiniţa Mihaela Stanciu, bibliotecar la secţia copii, pentru participarea la evenimentele desfăşurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu mulţumiri şi cu câte o ciocolăţică pufoasă primită pe loc, fetiţele au fost foarte bucuroase.

Anul 2021 se anunţă fructuos în activităţi. Primul proiect propus va fi cât de curând făcut public şi priveşte desfăşurarea unui concurs naţional de creaţie literară, dar aşteptăm participări şi ale copiilor din Diaspora, propunere lansată de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Concursul este lansat exclusiv pentru copii pe categorii de vârstă: 7–10 ani şi 10–14 ani. Temă liberă.

„Repetiţii-repetiţii-repetiţii” va fi tema de activitate la orice întâlnire a grupului până la programarea lansării cărţii în cadrul căreia „Nino Nino” va susţine un spectacol. Toţi membrii grupului vor evolua în spectacol. Scenarii originale există, potenţial artistic de asemenea, deci, la treabă!

Pe data de 15 iunie 2021, în colaborare ce Secţia de împrumut pentru copii, intenţionăm să susţinem un spectacol dedicat comemorării a 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, cu o dramatizare radiofonică a Luceafărului, scrisă de Puşa Roth şi pe care o vom adapta scenic cu această ocazie.

Desigur, Lică Barbu, coordonatorul grupului „Nino Nino”, va născoci şi anul acesta noi şi noi activităţi educative pe care fetiţele le aşteaptă cu drag implicându-se permanent în proiectul ,,Zâmbetul uneşte” ca într-o joacă educativă neobositoare.

Zâmbete au fost declanşate şi la vestea pe care le-a oferit-o Lică Barbu, aceea că a propus realizarea unei excursii de o zi la Palatul Culturii din Iaşi. Când şi cum, asta depinde de colectarea unor fonduri financiare pentru cheltuielile aferente acestei excursii. Cu optimism şi cu ajutorul unor oameni de suflet, sperăm să realizăm o mare bucurie pentru aceşti copii.

Nira Guedenon, 8 ani
Nira Guedenon, 8 ani

Nu încheiem această relatare până nu o „lamulţănim” şi pupăcim pe draga noastră Nira Guedenon, care pe 15 ianuarie 2021 a împlinit 8 ani şi cu această ocazie Asociaţia Culturală Leviathan o îmbrăţişează cu drag şi îi mulţumeşte pentru încrederea ei în acest drum frumos al copiilor de la „Nino Nino”!

La mulţi ani, Creţulino! Te iubim!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.