Cadou de sărbători pentru iubitorii muzicii clasice: concertul Orchestrei Filarmonica della Scala cu violoncelistul Daniel Müller-Schott pe site-ul Festivalului „Enescu”

45
Foto: Andrada Pavel
Foto: Andrada Pavel

logo rubrica musica leviathan.roFestivalul Internațional „George Enescu” invită iubitorii muzicii clasice la audiția unuia dintre cele mai iubite concerte ale ediției aniversare, 2021, pe site-ul www.festivalenescu.ro, în zilele sărbătorilor de iarnă din acest an.

Concertul susținut de Orchestra Filarmonica della Scala, dirijată de Andrés Orozco-Estrada, l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist Daniel Müller-Schott. Concertul a avut loc pe 2 septembrie 2021, la Sala Palatului, în cadrul seriei „Mari Orchestre ale Lumii”, și s-a bucurat de aprecierea publicului. Programul este dedicat compozitorilor Dvořák și Brahms: Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104 și Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73Înregistrarea concertului poate fi vizionată gratuit începând de vineri, 24 decembrie, până pe 2 ianuarie 2022, accesând linkul dedicat.

Filarmonica della Scala este o orchestră independentă fondată de Claudio Abbado împreună cu muzicienii Operei La Scala în 1982 cu scopul principal de a dezvolta un repertoriu simfonic pentru a adăuga o dimensiune suplimentară marii tradiții de la Scala. Orchestra a colaborat cu unii dintre cei mai mari dirijori ai vremii: Carlo Maria Giulini, Georges Prêtre, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch, Zubin Metha, Leonard Bernstein și mulți alții. Riccardo Muti a fost dirijor principal din 1987 până în 2005. Riccardo Chailly a fost numit dirijor principal în 2015. Filarmonica a susținut peste 800 de concerte în turneu în ultimii 30 de ani.

Pe canalul de YouTube al Festivalului Enescu puteți urmări filmul HYPERLINK “https://youtu.be/HzcAgGkVogo”„History Made with Love | 2021 George Enescu International Festival (O istorie din iubire)”, care prezintă culisele ediției aniversare a Festivalului „Enescu”. De asemenea, documentarul conectează spectatorii atât cu emoțiile artiștilor așa cum se văd în spatele scenei, cât și cu o parte din gândirea strategică ce a permis organizarea evenimentului în condiții de pandemie.

Echipa ARTEXIM, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, mulțumește tuturor celor care au susținut aceste evenimente în 2021. Să aveți sărbători cu bucurie!

Comunicat al ARTEXIM

Vezi: Un festival singular în lumea muzicală de Costin Tuchilă, revista „Leviathan”, nr. 4 (13), octombrie–decembrie 2021, pp. 32–36.

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

 

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.