Călătoria colindelor lui ”Nino Nino” continuă

116
Grupul artistic „Nino Nino” colindând la Școala primară ”Sf. Maria” din Brăila, 19 decembrie 2019
Grupul artistic „Nino Nino” colindând la Școala primară ”Sf. Maria” din Brăila, 19 decembrie 2019

logo zambetul uneste articoleCu toate că vremea de afară nu dădea impresia că se apropie Crăciunul, ”fulgii de nea” de la ”Nino Nino” au pornit a se aşterne peste Brăila prin colindat cu clinchet de clopoţei.

Joi, 19 decembrie 2010, la invitaţia Şcolii primare ”Sf. Maria” şi a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 7 din Brăila, ”Nino Nino” a pornit să ”ningă” cu colindele lor tradiţionale pline de voioşie şi zâmbet copilăresc.logo bibl jud braila

La ora 16.00 punct, membrii grupului au fost prezenţi însoţiţi de părinţii lor la Şcoala primară ”Sf. Maria”, acolo unde învaţă una din membrele grupului, Briana-Maria Băjenaru (Zburlita), care, emoţionată de eveniment, a anunţat bucuroasă că sunt colindaţi de grupul ”Nino Nino”.

Şi dă-i colindat!

Mulţumim Sorei Genoveva Ciuraru, cadru didactic la această minunată şcoală, pentru invitaţie şi pentru modul ospitalier prin care au fost primiţi colindătorii ”Nino Nino” şi mai ales pentru delicioasele daruri cu care au fost răsplătiţi copiii.

Fuguţa-fuguţa apoi, spre o altă invitaţie de colindat, tocmai în cartierul Pisc din Brăila, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 unde alţi ”fulgi de nea” serbau venirea Crăciunului.

Cu drag le mulţumim părinţilor copiilor Andreea Scară, Eutalia-Cristina Mincu şi Miruna-Gabriela Matei, care au ”îmbarcat” copiii şi ceilalţi părinţi în autoturismele lor şi cu atenţie, au zburat spre evenimentul de la grădiniţă.

Serbarea era în toi la grădiniţă şi din respect pentru gazde, ”Nino Nino” a aşteptat cuminte pe hol inventând tot felul de jocuri năstruşnice. Degeaba încerca Lică Barbu să le dea sfaturi pentru spectacol. Jocul e joc şi gata. Aşa că a intrat şi el în joc.

În sala de festivităţi a grădiniţei lume cât cuprinde. Când au fost invitaţi, copiii de la ”Nino Nino” de abia au răzbătut spre scenă. În jurul lor, stând cuminţi pe scăunele, erau zeci de prichindei cu ochii mari, curioşi să vadă minunea colindelor lui ”Nino Nino”.

Un minut-două au fost cuminţei, dar apoi când ”Nino Nino” a început cântecul şi dansul, bucuria s-a dezlănţuit. Toţi copiii din grădiniţă, fără să-i îndrume cineva, au ţopăit în ritmul melodiilor pe care le interpreta ”Nino Nino”. Lică Barbu era dirijor de ţopăială.

Mulţumim doamnei educatoare Carmen Sârbu pentru frumoasa primire şi pentru gustoasele dulciuri oferite copiilor.

Colindele lui ”Nino Nino” continuă. Copiii sunt aşteptaţi sâmbătă, 21 decembrie 2019, ora 17.00, în Parcul Monument, la Casa Moşului, iar luni, 23 decembrie 2019, ora 11.00, la Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari ”Ana Aslan” din Brăila.

Vă aşteptăm cu drag, colindători neobosiţi de la ”Nino Nino”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.