Cartea – prietena grupului „Nino Nino”  

86
Desen de Miruna Gabriela Matei
Desen de Miruna Gabriela Matei

logo zambetul uneste articoleCartea este tema ediţiei de azi, 8 mai 2020, a emisiunii „Zâmbetul uneşte”, o emisiune realizată de Trupa „Nino Nino” şi Lică Barbu la postul de radio online, Radio Vocativ, la ora 18.00.

Tema nu este aleasă întâmplător. Toate fetiţele din acest grup sunt abonate la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi de asemenea, aceleaşi fetiţe îşi desfăşoară activitatea la bibliotecă, loc stabilit în cadrul proiectului ,,Zâmbetul uneşte” iniţiat de către Asociaţia Culturală Leviathan.logo bibl jud braila

Deci, avem toate argumentele să considerăm că tema emisiunii de astăzi este pe deplin justificată. Şi nu numai. Lică Barbu, în toate colaborările cu fetiţele, a observat că sunt pasionate de lectură. Altfel, de unde ar veni creaţiile lor literare, pe care Lică Barbu le arhivează într-un manuscris pentru o viitoare carte, dacă nu din citit?

Nu este uşor să realizăm o astfel de emisiune.

Timp de… de fapt cam tot timpul, Lică Barbu le provoacă pe fetiţele de la „Nino Nino”  cu texte de umor, poezii, cântece şi fel de fel de glumiţe pe care acestea le înregistrează audio şi i le trimite lui Şefulică spre a le monta în emisiune.

În cadrul emisiunii de azi, care are ca temă Cartea,  aşa cum am mai spus, le veţi asculta pe Peştişor, Greieraş, Licurici, Pisicuţa, Fluturaş, Roxi Foxi, Perluţa, Zburlita, Roboţica, Clopoţica, Cristina Fluierina cântând sau recitând despre carte, câteva glumiţe, o scenetă, publicitate, că e băgăcioasă-n toate, cât şi pe colaboratoarea noastră Andreea Bianca Hanu, interpretând prin cântec nemuritoarea poezie La oglindă. Nicio emisiune fără invitaţi şi astfel avem plăcerea de a o avea invitată în emisiunea de azi pe Armanda Filipine, scriitor, publicist, o neobosită personalitate culturală brăileană, mai ales în activităţile culturale ale copiilor din Brăila.

Perfect până aici şi vă invităm la această emisiune pentru copii, ca să ascultaţi muzică, glumiţe, muzică şi iar glumiţe, şi iar muzică, şi iar glumiţe, şi iar…

Iar Brăila va asculta Dunărea cum murmură cu tandreţe glasul voios al copiilor de la „Nino Nino”.

Audiţie plăcută accesând azi, vineri, 8 mai 2020, ora 18.00! Linkul de ascultare de mai jos:

http://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2qI_p5OneclxSdwAzO4sJZ57Vqv2goTheJvZ2tmf63xU-bzCo96q8o59o

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.