”Colorăm viața” – proiect educațional pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” din Brăila)

1891
coloram viata biblioteca judeteana braila

Asociația Down Brăila Botez Vlad SergiuLa finalul lunii iulie, mai precis între 24 și 28 iulie 2017, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” din Brăila, s-a desfășurat programul Colorăm viața”, un proiect educațional ce oferă posibilitatea abordării la nivel cognitiv, emoţional şi empatic, într-o manieră originală, proprie, pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, dezvoltându-le astfel creativitatea şi interesul pentru învăţare. Activitățile desfășurate la Biblioteca Județeană în această perioadă împreună cu copii din Asociația Down Brăila Botez Vlad Sergiu (20 de copii beneficiari cu vârste între 2 și 18 ani; la prima întâlnire au fost prezenți 10 copii) au pus accent pe nevoia de o permanentă socializare şi colaborare cu cei din jur, pentru asigurarea integrării lor. Prin activităţile propuse în cadrul acestui proiect se realizează diminuarea izolării lor, se îmbunătăţeşte capacitatea lor de comunicare şi relaţionare, creşte încrederea în forţele proprii.

Dorinţa de afecţiune şi securitate, de apreciere şi întărire pozitivă, de încredere în sine, de responsabilitate şi independenţă, atât de des identificate în nevoile copiilor îşi vor încerca răspunsul în activităţi diverse şi creative.

copii biblioteca panait istrati

Prin activitățile propuse  urmărim:

Educarea abilităţilor pentru diverse jocuri propuse; antrenarea integrării senzoriale; sprijinirea şi dezvoltarea relaţiilor interpersonale; promovarea prieteniei şi cooperării între copii prin realizarea de activităţi educative; stimularea abilitatilor comunicative prin joc. socializarea copiilor şi adaptarea lor la mediul nou (spaţiul bibliotecii); realizarea unor lucrări personale cu grad de dificultate specific cerinţei educaţionale; implicarea în toate activităţile propuse fără persoane din anturajul cunoscut.”copii braila

Proiectul este inițiat de Camelia Aurelia Popescu, bibliotecar. În această săptămână alături de inițiatoarea proiectului a participat Enache Veronica, profesor itinerant împreună cu minunatele voluntare: Cabăț Maria-Cristina, Diaconescu Luana, Gavrilescu Cristina, Gurgu Victoria. Jocurile și jetoanele au fost puse la dispoziție de Alina Drăghici, profesor itinerant/sprijin la Centrul de Educație Incluzivă Brăila. Cărțile au fost puse la dispoziția copiilor de Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” din Brăila. Activitățile desfășurate în această săptămână s-au centrat pe însușirea și actualizarea cunoștințelor privitoare la cele patru anotimpuri. Fiecare anotimp a fost desenat și colorat cu imagini reprezentative, ilustrat sonor cu cântecele adecvate. Jocurile de mișcare au fost prezente la fiecare întâlnire. La final toți copiii au primit diplome și cadouri dulci.

Ei au nevoie de dragoste, atenție și orice donație poate fi făcută în contul: RO47BTRLRONCRT0275863901.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.