Despăgubiri pentru fermierii ce au culturi afectate de secetă în acest an – articol de Iulia Zorzoliu

28
seceta despagubiri agricultori

logo rubrica juridiceMinisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine în ajutorul fermierilor afectați de seceta din acest an și își propune să stabilească o schemă de ajutor prin care va acorda compensații printr-un ajutor de stat pentru fermierii cu culturi afectate în grade cuprinse între 30% și 100% conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturi.

Vor putea beneficia de acest ajutor: producătorii agricoli persoane fizice, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale sau persoane juridice indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de organizare.

Compensațiile vor avea o valoare maximă de 1.500 lei/ha aferentă unui grad de afectare de 100% a unei culturi, valoarea diminuându-se în funcție de gradul de afectare.

Se vor acorda ajutoare de stat pentru culturi de grâu, secară, orz, ovăz, rapiță. Pentru a beneficia de acesta, fermierii trebui să îndeplinească simultan 4 condiții: să solicite ajutorul la direcțiile agricole județene, să dețină un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, să fie înregistrați în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu cererea unică de plată 2022 și să nu fie în dificultate/reorganizare/lichidare/faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.