Despre pasiuni, atelier de retorică, Ulise, filozofia și practica virtuților la Casa Paleologu (17 noiembrie 2017)

889
casa paelologu fundatie educationala libera

Vineri, 17 noiembrie 2017, la Casa Paleologu din București va avea loc o dezbatere cu titlul ”Democrație fără partide?”. Cătălin Avramescu și Cristian Preda vor dezbate necesitatea și dezavantajele partidelor politice într-un sistem democratic.

”Spectacolul Sfârșitului: ciuma în istoria ideilor politice”,  curs cu o singură întâlnire cu lectorul Cătălin Avramescu, explorează un subiect fascinant: dezintegrarea sistemelor politice în perioade de dezastru social. Vom urmări istoria ideilor despre guvernare în vremea ciumei din Antichitate până în secolul XX.

Pentru cei care doresc să folosească măcar una dintre zilele libere din decembrie pentru retorică, am programat „Retorica imaginilor” pe 1 decembrie şi „Atelierul practic de exprimare a emoţiilor” pe 2 decembrie, cu lectorul Theodor Paleologu.

Cursul Despre pasiuni” are loc pe 7 și 8 decembrie 2017. Lectorul Răzvan Ioan ne va ghida într-o explorare a filozofiei ce ține de înțelegerea emoțiilor umane. Teoriile despre pasiuni ale lui Descartes, Hobbes, Hume și Spinoza vor fi examinate și analizate în detaliu. Răzvan Ioan are un doctorat în filozofie la Universitatea Leiden, unde a și predat.

”Despre înțelepciunea în viață la antici: Ulise, filozofia și practica virtuților” se va desfășura la Casele de oaspeți Cincșor în weekendul 19–21 ianuarie 2018. A doua ediție a atelierului de weekend consacrat înțelepciunii în viață la antici se adresează atât unor noi cursanți, cât și celor care au participat la prima întâlnire dedicată acestui inepuizabil subiect. ”Odiseea” vorbește despre întoarcerea eroului acasă și în același timp despre transformarea lui interioară pe lungul drum dintre iscusință și înțelepciune.

Cursurile pentru companii, cu lectorul Theodor Paleologu
Diviziunea muncii face adesea pe angajați să piardă din vedere întregul, rostul și valorile companiei pentru care lucrează, generînd astfel pierderi și disfuncționalități. Conducătorii de întreprinderi, la rîndul lor, ar avea ei înșiși nevoie de reflecție mai amplă, de abilități oratorice și diplomatice sporite, de mai mult tact și înțelegere a situațiilor umane, pe scurt de calități de leadership. Lectorul este expert al Association Progrès du Management și vă propune o serie de cursuri bine adaptate mentalității și situațiilor din companii. Theodor Paleologu a predat managerilor din România, Franța, Maroc, Ungaria, Algeria. Pentru detalii, scrieți-i Ispravnicului Ioana Prândurel la ioana@paleologu.com.

Vă amintesc că la fiecare curs rezervăm cel puţin două locuri pentru bursele Fundaţiei Paleologu. Cei cărora le oferim aceste beneficii sunt elevi, studenţi sau pensionari. Detaliile despre modul de lucru în cazul burselor se găsesc aici: https://paleologu.com/ro/burse

Ioana Prândurel, Ispravnic al Casei Paleologu
(+4) 0722277764

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.