”Eu, tu şi Brăila” – proiect iniţiat de grupul artistic ”Nino Nino”

118
9 februarie 2020, Brăila
9 februarie 2020, Brăila

logo zambetul uneste articoleÎncet-încet, după o perioadă în care fetiţele de la ”Nino Nino” au fost cam bolnăvioare, activitatea grupului pare a reveni la normal. Zic ”pare” pentru că, spun unii, niciodată nu a fost prea normală, dar proiectul ”Zâmbetul uneşte” îi contrazice. Şi asta prin toate activităţile artistice, prin multe acţiuni educative, prin joaca fără oprire la orice întâlnire, prin nebunia frumoasă a copilăriei, prin prieteniile care s-au legat în acest grup, dar prin ce nu este acest grup de copii absolut normal?logo bibl jud braila

Şi iată că, sâmbătă, 8 februarie 2020, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, grupul şi-a reluat activitatea cu o vitalitate mai ceva ca până acum. Pe scurt, s-au schiţat noile scenarii, s-a cântat pe negativele unor melodii şi s-a pus la punct scenariul de a doua zi privind realizarea unui reportaj filmat pe străzile Brăilei prin proiectul ”Eu, tu şi Brăila”, iniţiat de grupul de fetiţe de la ”Nino Nino”.

Lica Barbu si copii Nino Nino

Reîntâlnirea grupului s-a desfăşurat cu o asemenea energie încât, la terminarea întâlnirii, Lică Barbu a fost aşteptat la plecare în curtea bibliotecii de toate fetiţele prezente şi a fost luat la bulgărit cu zăpadă. Asta aşa, ca să se descarce şi ele după atâtea zile de convalescenţă gripală. Dar nici Lică Barbu nu s-a lăsat. S-a aruncat pe zăpadă ca să mai atenueze din lovituri.

A doua zi, duminică,  9 februarie 2020, grupul ”Nino Nino” în frunte cu Şefulică s-a întâlnit la statuia Ecaterinei Teodoroiu, şi nu întâmplător, pentru că de acolo a început joaca De-a reportajul. S-au format echipe de câte două fetiţe în care una punea întrebări trecătorilor, iar cealaltă filma, şi invers.

Întrebările au fost clare: ”Pe cine reprezintă această statuie?” şi ”,De ce a nimerit orbul Brăila?”.

Ce a ieşit puteţi afla în videoclipul atașat acestui articol.

Mijloacele rudimentare de a realiza un reportaj filmat nu prea le-au ajutat pe fetiţe să obţină rezultate de calitate. Microfonul era folosit ca decor, oricum era defect, iar aparatul de filmat, o vechitură, făcea figuri din cauza frigului.

Dar nu asta contează. Contează că această activitate şi-a atins scopul, adică, grupul artistic se face mai cunoscut în Brăila, copiii primesc informaţii despre oraşul lor printr-o simplă joacă şi, de asemenea, sunt puşi în faţa unor responsabilităţi, socializează. Şi de ce nu, prin acest proiect, copiii îşi pot contura unele opţiuni în viaţă privind cariera de reporter.

Această activitate din cadrul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan nu se opreşte aici. În fiecare duminică, grupul artistic ”Nino Nino” va ieşi pe teren pentru a-i lua la întrebări pe brăileni. Mereu alte întrebări din dorinţa de a cunoaşte, dar şi ca o bucurie a jocului recent inventat.

Marţi, 11 februarie 2020 şi miercuri, 12 februarie 2020 vom avea întâlniri speciale: Ilaria Turea (Pisicuţa) şi Roxana-Maria Codreanu (Licurici) îşi serbează zilele de naştere.

Ce putem face decât să le urăm ”La mulţi ani!” şi o să le pupăcim de le sufocăm. Nu sunt ele fetiţele noastre? ”Nino Nino” a devenit de mult o familie.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.