Eveniment: ”Arhiva Margareta Sterian. Antologia poeziei contemporane poloneze, 1934”

625
Margareta Sterian (1897–1991)
Margareta Sterian (1897–1991)

logo carte rubrica leviathan.roEdiție online

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului Arhiva Margareta SterianAntologia poeziei contemporane poloneze, 1934”, antologie şi traducere de Dusza Czara şi Margareta Sterian, editată de Bianca Zbarcea și Lidia Vianu.

Un comunicat de presă neobișnuit: ”Îngerul” Margaretei SterianMargareta Sterian (1897–1991)

Volumul pe care îl publicăm acum, Antologia poeziei contemporane poloneze, 1934”, face parte din Arhiva Margaretei Sterian, încredințată nouă de legatarul acesteia, Mircea Barzuca. El a fost tipărit prima oară de Editura Albatros în anul 1974. Am publicat în ultima vreme picturile, grafica și opera decorativă ale Margaretei Sterian. Ele au delicatețea, grația, discreția unei dantele – o dantelă care îmbracă mâna pictoriței. Acea mână, însă, are degete de oțel și putere de ghilotină. Ființă încercată de viață la toate vârstele, o singură armă a avut Margareta Sterian: creația. A lucrat neostenit. Zi după zi. În zilele când gândurile nu se închegau, mai tânărul ei discipol se întreba de ce, iar răspunsul ei era mereu același: ”Nu întotdeauna îngerul este în spatele meu.” Readucem această carte la îndemâna acelora care vor să cerceteze istoria literară, precum și istoria adevărată din sufletul acestei traducătoare discrete, dar cu o personalitate care nu s–a dat bătută atâta vreme cât a putut crea. Margareta Sterian a trăit cu ”îngerul” creației pe umărul drept. De–a stânga ei, a însoțit–o un discipol credincios. Antologia poeziei contemporane poloneze, 1934” este o mână întinsă tuturor celor care vor să se alăture autoarei, pentru ca îngerul creației să meargă mai departe.

Lidia Vianu

Arhiva Margareta Sterian: ”Antologia poeziei contemporane poloneze, 1934”,  poate fi consultată și descărcată la adresa de internet: 

http://editura.mttlc.ro/arhiva-sterian-lirica-poloneza.html 

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.