Expoziţia ”Oameni legendari ai lumii” la Königstein, Germania

61
kara molnar oameni legendari ai lumii

În cea de-a treia zi a lunii martie 2020, ora 18.30, în incinta Primăriei orașului Königstein, Germania, a avut loc vernisajul expoziției  Oameni legendari ai lumii, semnată de Kara Molnar. Artista a expus 30 de tablouri reprezentând personalități din diferite domenii printre care: Albert Einstein, Salvador Dalí, Michael Jackson, Nikola Tesla etc.

Expoziția a fost deschisă de Jörg Pöschl – şeful Consiliului local al primăriei orașului Königstein care a citit și un laudatio, scris de artistele Teodora Florentina Sauer şi Gabriele Kunz.

imagini expozitie kara molnar

Oameni legendari ai lumii este o expoziţie aparte, personajele şi tehnica de lucru au fost alese în funcţie de emoţia pe care ele mi-au transmis-o şi de impactul pe care fiecare dintre ele l-a avut asupra mea la un moment dat: fie că m-au inspirat să evoluez spiritual, ori pe plan profesional, ori din pură admiraţie şi respect pentru performanţele sau poveştile lor de viaţă. Expoziţia este, de fapt, un tribut adus acestor oameni extraordinari, cu lucrări pictate din suflet şi cu sufletul. Unele lucrări au ascunse printre straturile de vopsea şi texturile abundente citate sau formule celebre pe care le observă doar privitorul atent sau înzestrat cu un înalt spirit de observaţie. Picturile au rame vopsite în alb, lucrate la comandă din lemn masiv de stejar, iar în expoziţie etichetele sunt prevăzute cu scurte texte explicative despre personajele portretizate. În  noiembrie 2017 am început lucrul la această serie de 30 de lucrări, în acril şi tehnică mixtă pe pânze de mari dimensiuni, finalizând-o în mai 2018, timp în care am pictat obsesiv câte 10-12 ore pe zi. Pictam  la câte 6-7 lucrări în paralel, luându-le prin rotaţie şi aplicându-le între 15-20 de straturi de textură şi culoare.” – Kara Molnar.

După vernisaj, artista a susţinut un recital de 30 de minute, cântând compoziţii proprii în limba engleză, printre care şi două piese noi: The Voice şi Short Summer, dar și în limba română spre bucuria conaționalilor și surpriza celorlalți invitați. Expoziția va fi deschisă până la 31 martie 2020.

Kara Molnar
Kara Molnar

Kara Molnar s-a născut în anul 1983, în Oraviţa, judeţul Caraş-Severin. În 2006 a obţinut diploma de inginer peisagist, însă, fiind o fire sensibilă şi timidă a găsit în artă (pictură, muzică, scris, dans) un necesar centru de greutate, un loc în care se putea reconecta cu sine, dar prin care comunica şi cu lumea. În perioada 2 iulie – 15 august 2018 a expus seria oamenilor legendari în Biserica Evanghelică a oraşului Offenbach, cu o apariţie într-un articol amplu în ziarul german ”Offenbach Post”. Între 17 mai – 17 iunie 2019, a participat cu o parte dintre lucrări la expoziţia de grup organizată la Muzeul de Artă Contemporană din Beijing, China, prin colaborarea cu  Galeria Pashmin Art, Hamburg. Expoziţia a avut numeroase ecouri pozitive în media. Expoziţia din sediul primăriei Königstein a fost posibilă prin intermediul d-nei Luiza Teodorescu, supranumită în oraş Doamna Culturii Oraşului Königstein, fostă profesoară de balet la Şcoala de Balet pe care a înfiinţat-o în Königstein şi fondatoarea fostei Asociaţii Culturale ”Punte între Vest şi Est”, dar şi autoarea volumului de poeme Pe urmele Unicornului.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.