„Focus Fest”, emoții și magie pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare

44
Focus Fest 3(1)

Scena Teatrului de Nord din Satu Mare a fost timp de două zile rampă de lansare a tinerelor talente care s-au înscris în programul „Focus Fest,” festivalul de teatru al liceenilor sătmăreni. Fericiții câștigători ai unei experiențe de neuitat și cei care au transmis emoții autentice celor prezenți în sală sunt elevi la Colegiile Naționale „Doamna Stanca”, „Ioan Slavici”, „Mihai Eminescu” și Liceul de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare.

Festivalul organizat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord,  Inspectoratul Școlar și Consiliul Elevilor, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare s-a dorit a fi o continuare a unei vechi tradiții, care a stagnat din varii motive de-a lungul anilor. Dar ce bine că poveștile nu au sfârșit și au fost readuse la viață prin implicarea cadrelor didactice care au avut încredere în proiect, prin tinerii minunați care au urcat pe scenă într-un demers cu totul nou pentru ei și prin artiștii care i-au ajutat să creeze de la zero un spectacol și să-l prezinte în fața publicului. Doamnele profesoare Cristina Gherman, Carmen Bratosin, Adriana Gruia și Ileana Bonta s-au implicat în organizarea activităților din „Focus Fest”, au sprijinit actorii care au lucrat cu trupele de teatru, au fost gazde inimoase și li se cuvin mulțumiri.

Cei care s-au împrietenit cu elevii și au lucrat cot la cot cu ei în construcția poveștilor din această ediție de festival au fost actorii: Ioana Cheregi, Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Andrei Stan și Romul Moruțan.

Aplauzele au răsunat din plin la festivitatea de premiere, dar și la spectacolul Metamorfoze, oferit de Trupa „Mihai Raicu” tuturor celor implicați în „Focus Fest”.

Ceea ce nu s-a putut vedea pe scenă, a fost schimbarea pe care a produs-o proiectul în sinele tuturor celor din spatele său. În culise, toți cei implicați în organizarea „Focus Fest” au trăit emoții mai mari poate decât elevii care au ieșit la rampă. Și, deși obiectivele cuantificabile ale proiectului au fost atinse cu succes, cel mai important este ceea ce rămâne în urmă: noi prieteni, noi experiențe și niște mentori care vor continua să îndrume pașii spre iubirea de teatru și frumos a elevilor care au participat la acest proiect și care au decis să rămână în continuare aproape de Teatrul de Nord, prin programul de voluntariat.

Mulțumiri și felicitări tuturor! 

Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare: „Felicitări elevilor noștri pentru prestația de la festivalul Focus Fest! Experiența lor a fost unică. Au învățat să fie mai conștienți de ei înșiși, să privească viața conceptual și abstract, să exploreze conștient și creativ sensurile mai profunde ale vieții, ale legăturilor interumane și să reflecteze la propria personalitate. Mulțumim actorilor Roxana Fânață și Andrei Gîjulete pentru mentorat și doamnei profesoare Cristina Gherman pentru coordonare!”

Soponar Adriana: „Ce altceva suntem, decât actori pe scena cea mare a vieții?! Iar ei, tinerii noștri frumoși, curajoși și inteligenți, ne-au spus atât de sincer care sunt bucuriile lor, suferințele lor, visele lor. Mulțumim celor direct implicați, pentru oportunitatea pe care le-au oferit-o și ne-au oferit-o de a se (îi) cunoaște mai bine.”

Marc Mediesan: „Sper că pot vorbi și în numele colegiilor mei când spun că îi mulțumim doamnei profesoare Adriana Gruia, mentorului Ioana Cheregi, pentru sutele de momente în care a avut răbdare cu noi, ne-a oferit libertate, ne-a înțeles și în special energiei și mentalității ei deosebite, ne-am distrat și majoritatea dacă nu toți vom participa și la alte proiecte.”

Colegiul Național „Ioan Slavici”: „Ne-au purtat pe tărâmul emoției și al fanteziei și ne-au arătat, încă o dată, că lumea e o imensă scenă. Tineri entuziaști, idealiști, pasionați, implicați. Tinerii noștri.”

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.