În curând, la rubrica ”Lumea lui Licuţă” de Lică Barbu: ”Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii”

101
Desen de Lică Barbu
Desen de Lică Barbu

logo lumea lui licutaÎn urmă cu câţiva ani, la o discuţie amicală cu cineva, vorbind despre călătorii exotice, omul amintea în povestirea lui despre un loc de pe Pământ ca fiind capătul lumii.

”Cum aşa ceva? Lumea nu se termină pe Pământ şi poate chiar nu-i ştim capătul. Ceea ce este pe Pământ este doar o parte infimă din întreaga lume”, mi-a venit în gând să-i spun asta amicului, dar nu i-am spus, neavând destule argumente ca să mă explic.

Din acel moment gândul a continuat să mă frământe, luându-mi la trap imaginaţia. Şi nu s-a oprit decât în faţa unei coli albe de hârtie. Provocarea gândului mă aştepta şi împreună cu el povestea a pornit la drum.

Pentru că tot îl aveam la îndemână pe Licuţă, eroul povestirilor mele, l-am plasat, împreună cu prietenii lui, într-o aventură fantastică dincolo de Capătul Lumii. Am scris ”Capătul Lumii” cu litere mari pentru că acest loc chiar există, deoarece în poveşti se poate orice, nu-i aşa?

Lică Barbu
Lică Barbu

Acolo, dincolo de Capătul Lumii, gândurile se aud şi se văd, se materializează şi devin personaje de poveste, dacă mintea eroilor povestirii intră în situaţii dorite sau nedorite.

Povestea Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii este una fantastică în care Licuţă cu prietenii lui, Zburlita, Perluţa, Tatalai şi Parfeu, însoţiţi de căţeluşul Cerber, sunt trimişi fără voia lor într-o călătorie. Călătoria nu este o simplă excursie. Scopul ei este planificat demult, tare demult, aşa de demult încât Soarele, Pământul şi Luna, nici nu existau.”

Licuţă are misiunea de a aduce pe Pământ…

Dar asta vom afla împreună, când povestea va curge încet, încet în gândurile noastre, la această rubrică din paginile revistei Leviathan.

De ce spun ”împreună”? Pentru că povestea mea de-abia a început şi sunt scrise doar câteva pagini. Cu toate că este construită în imaginaţia mea şi îşi urmează firul epic, vă invit la o provocare. Fiecare episod din această rubrică publicată săptămânal, vinerea este o fracţiune din povestire cu câte un final direct sau cu un ”va urma” şi vă solicit imaginaţia de a intui ceea ce va urma. Astfel, veţi deveni coautorii acestei poveşti, dar nu asta contează, ci a da un impuls ca împreună să ne imaginăm poveşti, să activăm imaginaţia minţii de a crea frumosul ce mocneşte în noi. În felul acesta dispar şi grijile, vă veți simţi mai liberi şi, de ce nu, veţi redeveni copii.

Hai la poveşti, dragi prieteni!

Vă mulţumesc!

Vezi arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Vezi și pagina Zâmbetul unește 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.