In memoriam Nicolae Manolescu

91
n-manolescu

Uniunea Scriitorilor din România anunță cu profundă durere încetarea din viață a academicianului Nicolae Manolescu (27 noiembrie 1939, Râmnicu Vâlcea–23 martie 2024, București), Președintele Uniunii Scriitorilor, director al săptămânalului „România literară”, critic și istoric literar de mare reputație, una dintre cele mai mari personalități ale literaturii române din toate timpurile.

Nicolae Manolescu s-a identificat cu literatura română, a fost în permanență în centrul literaturii vii, a fost îndrumător a sute de studenți și doctoranzi, ca profesor, precum și al tinerilor scriitori din mai multe generații. A fost președinte al Uniunii Scriitorilor din România începând din 2005.

Ca om politic și ziarist de atitudine, a militat pentru democrație și libertate.

Prin dispariția lui Nicolae Manolescu, cultura română suferă o grea, ireparabilă pierdere.

Persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu Președintelui Uniunii Scriitorilor din România, acad. Nicolae Manolescu, o pot face luni, 25 martie, între orele 11 și 14 la Ateneul Român.

Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie, orele 12.30 la Cimitirul Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea.

Uniunea Scriitorilor va pune la dispoziție celor care doresc să participe două autobuze care vor pleca de la sediul Uniunii Scriitorilor marți, 26 martie, ora 8.30.

Comunicat al Uniunii Scriitorilor din România

Nicolae Manolescu, biografie, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.