La ”Nino Nino”, emoţii, dragoste, fericire. La mulţi ani, Fluturaş!

137
aniversare la nino nino

logo zambetul uneste articoleActivitatea şcolară cât şi cea extraşcolară ale membrilor grupului artistic ”Nino Nino” le răpeşte mai tot timpul şi vin la întâlnirile programate ale grupului când pot.

Aşa s-a întâmplat vineri, 11 octombrie 2019, când la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, au fost prezenţi doar trei copii.logo bibl jud braila

Asta nu înseamnă că proiectul ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan nu a funcţionat. Ba din contră. A fost ceva mai linişte şi Lică Barbu, prin iniţiativa Mariei Bălan, membră a grupului şi cu ajutorul Roxanei Codreanu (Licurici), a reuşit să pună la punct o scurtă coregrafie a unui dans modern. Nectarie Spânu (Nectarină), prezent şi el la activitate, nu i-a rămas decât să aplaude şi să exclame: ”Oau!”

În schimb, a doua zi, sâmbătă, 12 octombrie 2019, s-a declanşat bucuria. Giada Turea (Fluturaş) a împlinit 7 anişori, motiv de a o sărbători cu tort, cu urale, cu zâmbete, cu de toate, dar mai ales cu multe, multe ”lamulţianuri”. Moment emoţionant pentru tot grupul ”Nino Nino”, dar şi pentru toată familia Giadei, bunica inclusiv, care a surprins copiii cu un party în centrul căruia trona un dulce tort, de salivau până şi cărţile din bibliotecă.

Ca să dea mai mult impuls petrecerii aniversare, Lică Barbu a trecut la filmat evenimentul într-un mobilizator ”Pam-pam!”

Asociaţia Culturală Leviathan o pupăceşte cu drag pe Fluturaş urându-i o copilărie plină de fluturaşi şi îi oferă ca amintire-cadou un CD cu filmuleţul prezent în acest articol, pentru dorul de anii copilăriei ei, într-o veşnicie.

Duminică, 13 octombrie 2019, activitatea ”Nino Nino” a fost şi mai şi. În sfârşit, mult aşteptatul meci de fotbal dintre echipele Pisicoaselor şi Zburlitelor a avut loc cu tot ce trebuie unui meci, mă rog, joc de fotbal.

Andreea Scară (Roboţica), plină de iniţiativă, a confecţionat două bannere cu numele celor două echipe. Şi pe deasupra a fost şi arbitru, plus că a fost şi portar, unde se nimerea ca să-i ajute pe cei mai mici. Cea mai importantă de pe teren a fost Cristina Bratu, un adevărat arbitru ce mai! Ea fluiera, ea auzea, fiecare juca cum îl ducea capul, scuzaţi!, piciorul.

Era o aşa luptă între cele două echipe încât Lică Barbu nu mai ştia ce să filmeze: un meci de fotbal sau un meci de rugby? Toţi erau mereu grămadă pe minge. Uneori se juca şi volei.

Părinţiii copiilor, prezenţi şi ei la întâlnire, au făcut galerie de-o părere, căci apoi nu se mai puteau abţine de râs.

Scorul final… nu-l divulgăm deocamdată pentru a viziona în curând filmul meciului pe care Lică Barbu îl va realiza curând, mai precis joi, 17 octombrie 2019, aşteptând aprobarea FIFA dacă acest joc a fost fotbal sau nu.

După toată brambureala controlată, activitatea s-a încheiat cu un minunat tort de frişcă cu fructe pe care stătea scris ”Nino Nino, te iubim!” Plus suc şi fursecuri aduse de Perluţa de acasă, care a ţinut să precizeze că-s gătite de mânuţa ei. Un fursec n-a mai rămas.

Mulţumim mult părinţilor pentru contribuţia financiară de a sprijini acest dulce protocol!

Mulţumirea a fost şi a lor când au înţeles cât de importante sunt mişcarea copiilor în aer liber şi ocazia de a nu a pierde o minunată zi de duminică în faţa calculatorului.

Cartierul Obor din Brăila a răsunat de chiotele copiilor, iar câţiva vecini plus un căţel s-au minunat de jocul lor copilăresc, întrebându-se curioşi: ”Cine-i Nino Nino? Un fotbalist?”

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.