”La steaua care-a răsărit”, premieră la Teatrul Național Radiofonic – articol de Magda Duțu  

165
recital eminescu emil boroghina

tnr-logoTeatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră, La steaua care-a răsărit – o biografie poetică după viaţa şi opera lui Mihai Eminescu marţi, 14 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, în seria ”Biografii, memorii”. Scenariu radiofonic de Gavriil Pinte, inspirat de recitalul alcătuit şi rostit de Emil Boroghină. Regia artistică: Gavriil Pinte. În distribuţie: Emil Boroghină, Felicia Pinte şi Marius Bodochi. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor şi coordonator de proiect: Magda Duţu.

Spectacolul radiofonic La steaua care-a răsărito biografie poetică după viața și opera lui Mihai Eminescu, a fost realizat cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului. În alcătuirea scenariului radiofonic, regizorul Gavriil Pinte a pornit de la recitalul Eminescu, susținut de actorul Emil Boroghină. Un one-man show care cuprinde selecţiuni din poezia eminesciană, conceput ca o ”călătorie” prin marile etape ale creaţiei şi vieţii lui Mihai Eminescu.

Scenariul radiofonic reunește astfel, fragmente din acest recital, cu informații despre viața și opera poetului, evidențiate prin intermediul unui dialog/prezentare între două personaje imaginate – Doamna și Domnul, înterpretate de Felicia Pinte și Marius Bodochi.

Spectacolul va fi difuzat şi la Radio România Internaţional, sâmbătă, 25 ianuarie 2020, de la ora 23.00.

Audiţia cu public, în avanpremieră, va avea loc marţi, 14 ianuarie 2020, de la ora 11.00, la Ramada Bucharest Majestic Hotel, Sala Academiei în prezenţa actorilor şi a echipei de creaţie. Intrarea este liberă.                                

Emil Boroghină la înregistrarea spectacolului radiofonic

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.