Lansare de carte: „Când îngerii se dezbracă de aripi” de Dori Lederer (25 septembrie 2023, București)

248
afis lansare dori lederer edtura leviathan

logo editura leviathanLuni, 25 septembrie 2023, la ora 16.00, la Librăria „Mihai Eminescu” din București (Bd. Regina Elisabeta nr. 16, colț cu strada Academiei) va avea loc lansarea romanului Când îngerii se dezbracă de aripi de Dori Lederer (Portugalia), apărut recent la Editura Leviathan din București. Cu participarea autoarei. Prezintă: Pușa Roth, directorul Editurii Leviathan și Costin Tuchilă, critic literar.

„După patru volume de versuri, Dori Lederer își face debutul în proză cu acest roman cu titlu metaforic, foarte sugestiv, Când îngerii se dezbracă de aripi. Un roman de dragoste, am putea spune dacă ar trebui să-l încadrăm într-o categorie tematică. Numai că autoarea are abilitatea prozei moderne, din care clasica narațiune liniară și rețetele au dispărut și, odată cu ele, posibilitatea de a caracteriza un text cu mijloace tradiționale legate de teme, motive, stil etc. Dacă ar fi să parafrazăm un titlu al lui Mircea Eliade (Journal en miettes), Când îngerii se dezbracă de aripi este un «roman en miettes» («roman în fărâme»). Povestirea continuă, indiferent de regimul ei auctorial, la persoana a III-a sau la persoana I, este înlocuită cu fragmente separate cu asterisc: episoade, uneori cu personaje diferite, fără a urma neapărat o cronologie narativă, cu aparență de realitate, dar trăite și în vis. Această pendulare între planul real și cel al visului (mă feresc să-i spun oniric), în care se întâlnesc personajele principale, Otilia și Andrei-Emanuel, se află la baza construcției acestui roman insolit prin structura lui fragmentară.” – Costin Tuchilă, Realitate și vis, prefață.

Născută în 13 aprilie 1969 la Craiova, Dori Lederer a studiat Drept Juridic la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova. Din anul 2000 locuiește în Portugalia.

Volume publicateMaluri de gând, poezii, București, Editura Națiunea, 2011; Altarele tăcerii, poezii, București, Editura Națiunea, 2012; Pași de lună plină, poezii, volum în colaborare cu Denisa Curea Popa, Bacău, Editura Rovimed Publishers, 2014; Mărul se pierduse prin Rai, poezii, Iași, Editura Ars Longa, 2016.

Din 2018 colaborează permanent la revista trimestrială „Leviathan” și portalul leviathan.ro cu poezii, proză, traduceri, publicistică.

Fragment din roman, click aici.

Rubrica Frânturi de viață de Dori Lederer, click aici.

Portalul Editurii Leviathan, click aici.

Cărți ale Editurii Leviathan și revista „Leviathan” (ultimele exemplare) la Librăria „Mihai Eminescu” din București, click aici.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.