Lansare de carte: „Cincizeci de mini-proze” de Mircea Bodnariu, Editura Leviathan (23 octombrie 2024, București)

82
afiș lansare carte mircea bodnariu ed leviathan 23 oct 2024

logo libraria eminescuMiercuri, 23 octombrie 2024, la ora 15.30, la Librăria „Mihai Eminescu” din București (Bd. Regina Elisabeta nr. 16, colț cu Str. Academiei) va avea loc lansarea cărții Cincizeci de mini-proze de Mircea Bodnariu, cu participarea autorului. Cartea va fi prezentată de Pușa Roth, directorul Editurii Leviathan și Costin Tuchilă, critic literar. Lectură din volum: actorul Mircea Constantinescu.

O excelentă carte de prozălogo editura leviathan

Cincizeci de mini-proze de Mircea Bodnariu. Prefață de Costin Tuchilă. Redactor: Pușa Roth. Coperta: Rudy Roth. ISBN 978-630-6601-12-7. Preț de librărie: 21 lei; 10 euro, 11 dolari USA (pentru Diaspora).

„În cele 50 de mini-proze Mircea Bodnariu oscilează între realitate și ficțiune, într-o ecuație aproape sentimentală, pentru că în multe dintre ele personajul principal este chiar autorul-povestitor. Proze în care descoperim o filosofie-metaforă, o metaforă ca o «alee cu palmieri», căutând «poarta eternității» aflată dincolo de «labirint». «O poveste adevărată» despre «o idee pierdută», marcată pe peretele timpului de către «doi pictori» care au avut în vârful penelului «o fărâmă de divinitate». «La capătul timpului» – timpul omului și timpul timpului – se află «serviciul de așteptare» spre a urca victorios, ajutat de «oglinda fermecată», «treptele către Dumnezeu». Folosind doar titlurile prozelor lui Mircea Bodnariu se recreează un timp și un spațiu, dar și o lume formată din oameni obișnuiți care sub pana autorului se transformă în personaje ieșite parcă din pălăria unui magician. Cu o precizie matematică, autorul construiește personaje-destine, singulare sau multiplicate, cu trăsături aparent normale, dar cu idei care le conferă unicitate. Într-o lume fără repere precise, «lucrurile fără niciun folos» creează falsă valoare, de la oameni la obiecte, milionari de carton, lume plină de iluzii. […]

Cu un condei fin, cu rafinată satiră, autorul redesenează lumea noastră, o lume care poate fi Nirvana sau o lume de carton motivată de false valori, de false repere, pentru că un om fără cap poate deveni prototipul unei societăți decadente. Cele 50 de mini-proze pot fi considerate 50 de mini-romane despre viață, moravuri, năravuri, indolență, uitare, necunoaștere, despre cum este sau ar trebui să fie lumea noastră. Autorul susține ficțiunea, cititorul va descoperi realitatea. O carte de citit și de meditat.” – Costin TuchilăFilosofie-metaforă, prefață.

Alte detalii și fragmente din volum, click aici.

Cărți ale Editurii Leviathan și revista „Leviathan” (ultimele exemplare) la Librăria „Mihai Eminescu” din București, click aici.  

Revista trimestrială „Leviathan”, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.