Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2019

89
Roxana Fânață, Marele Premiu la Gala HOP 2019. Credit foto Andrei Gîndac
Roxana Fânață, Marele Premiu la Gala HOP 2019. Credit foto Andrei Gîndac

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Teatrul de Stat Constanţa, s-a încheiat în seara zilei de 5 septembrie 2019.

Juriul final a fost format din Adrian Batista – regizor și producător TV; Ioana Bogățan – actriţă; Ada Lupu Hausvater – regizor; Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru; Liana Tugearu – critic de dans.

Premiile Galei Tânărului Actor HOP 2019

Premiul ”Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Roxana Fânață pentru In Between” de Roxana Fânaţă.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul ”Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de Gigi Căciuleanu, directorul artistic al Galei şi de primarul sectorului 5 Bucureşti, domnul Daniel Florea – în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” al Primăriei Sector 5, București.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Adela Mihai pentru ”Ziţa”, după ”O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale.

Premiul a fost înmânat de Adrian Batista.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Norbert Boda pentru Caligula” de Norbert Boda.

Premiul a fost înmânat de Ada Lupu Hausvater.

Premiul ”Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului ”Wor(l)ds in progress”, după texte de Matei Vişniec, cu actorii: Andrei Atabay, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Lia Marin, Sînziana Pintean şi Octavian Voina.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuțuianu şi de Erwin Şimșensohn, directorul Teatrului de Stat din Constanţa.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Alin Potop pentru ”Propun să nu ajungem niște triști”, după ”Însemnările unui nebun” de N. V. Gogol.

Premiul a fost înmânat de Ludmila Patlanjoglu.

Premiul publicului Cea mai bună actriţă: Theodora Sandu

Cel mai bun actor: Raul Lăzărescu

Cea mai bună trupă de actori: ”În-cerc-uit”, după texte de Matei Vişniec, cu Alina Dumitrache, Andrei Ianuș, Alexandra Oiște, Cristina Simion, Ioana Beatrice Tănasă şi Mihai Vasilescu.

Premii găzduite în cadrul Galei Tânărului Actor HOP 2019

Premiul ”1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actriţei Theodora Sandu pentru ”Ophelia”, după ”Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actorul Lari Giorgescu.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală nu s-a acordat unui tânăr concurent.

În semn de preţuire, doamna Dorina Lazăr a dedicat acest premiu marei artiste Miriam Răducanu ”fără de care profilul acestei ediții a Galei nu ar fi fost posibil”.

A prezentat actorul Lari Giorgescu.

Directorul artistic al Galei HOP 2019: coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Galeria Foto/video Gala HOP 2019

https://galahop.uniter.ro/gala-tanarului-actor-hop-2019-2-5-septembrie-ziua-, credit foto: Andrei Gîndac

https://galahop.uniter.ro/gala-tanarului-actor-hop-2019-2-5-septembrie-ziua-, credit foto: Maria Ştefănescu

Organizatori: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Teatrul de Stat Constanța

Proiect realizat cu sprijinul: Consiliul Județean Constanța

Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Parteneri: Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română, TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania, City Park Mall, Constanța, Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”

Sponsor: Nescafe Dolce Gusto

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri media: Radio Sky, Radio Constanța, Radio Vacanța, Radio Doina, Ziua de Constanța, Cuget Liber, Replica de Constanța, Star Gossip Magazine, Cultura Constanța, Ziarul Metropolis

Partener de monitorizare: MediaTrust 

Comunicat al UNITER

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.