Modificarea concediului paternal – articol de Iulia Zorzoliu

20
concediu paternal

logo rubrica juridiceConform OUG 117/2022 apărută pe 29.08.2022 în Monitorul Oficial, a fost modificată Legea 210/1999 prin prelungirea duratei concediului paternal, mai exact durata standard a crescut de la cinci zile lucrătoare cum era înainte, la zece zile lucrătoare libere.

În ceea ce privește tații care au urmat un curs de puericultură, pentru aceștia prelungirea duratei concediului paternal nu se mai face cu zece zile lucrătoare, cum era prevăzut înainte, ci doar cu cinci zile, dar împreună cu altă modificare și anume că această prelungire a concediului paternal pentru cei care au urmat un curs de puericultură se acordă la fiecare copil nou-născut, nu doar o singură dată cum era anterior.

OUG 117/2022 se aplică doar taților care își desfășoară activitatea în baza unui raport de muncă sau de serviciu, fiind asimilați salariaților și cei cu contracte din activitate sportivă, cu convenții de muncă individuale, directorii cu contract de mandat, cei cu contract de management, precum și cei care desfășoară activități ca urmare a unei funcții de demnitate publică.

Angajatorii sunt obligați să acorde acest concediu taților și nu pot concedia salariații ce se află în concediu paternal, aceasta interdicție neaplicându-se în cazul reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.