”Nino Nino” – activitatea se amplifică

70
Lică Barbu și copii din Grupul artistic ”Nino Nino”
Lică Barbu și copii din Grupul artistic ”Nino Nino”

logo zambetul uneste articoleDe la un timp, întâlnirile grupului artistic ”Nino Nino”,  iniţiat prin proiectul ”Zâmbetul uneşte” lansat de către Asociaţia Culturală Leviathan la Biblioteca Judeţeană Brăila ”Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, se doresc din ce în ce mai dese şi nu neapărat că aşa o cere ritmul de lucru, dar şi pentru că aceşti minunaţi copii au legat prietenii, s-au familiarizat cu ideea de grup, dar, mai ales, sunt dornici să-şi formeze un stil artistic propriu şi să-şi completeze un repertoriu original de momente artistice pentru a se face cunoscuţi.logo bibl jud braila

Şi cum toate acestea se realizează prin muncă, iată că se impune amplificarea activităţii prin întâlniri cât mai dese, chiar dacă a început şcoala.

De data aceasta, întâlnirile vor fi separate, pe ateliere de lucru cu unele grupuri de copii distribuiţi în unele momente artistice, sau în interpretări individuale. Astfel, joia şi vinerea membrii grupului se vor întâlni separat, iar sâmbăta şi duminica se vor întâlni cu toţii. Sâmbăta se vor face repetiţii de grup, iar duminica va fi joacă cât cuprinde prin unele locuri de agrement din oraşul Brăila, dar şi în vizită la căminele de bătrâni sau la copiii bolnavi de la spitalul judeţean.

Lică Barbu, coordonatorul acestui proiect, le-a pregătit copiilor front de lucru, atât cu scenarii de grup, cât şi cu parodii muzicale, momente de pantomimă, recitări, monologuri, fiecăruia în parte. De aceea se vor planifica întâlniri separate.

Pentru sâmbătă, 14 septembrie 2019, când vor fi prezenți toți copiii ce formează grupul artistic, Licuţă sau ”domnu’ Licuţă”, cum le place copiilor să-i spună, le-a pregătit o invitaţie și anume: să răspundă la întrebarea ”Ce vrei să devii când vei ajunge mare?”, urmând ca fiecare răspuns să fie mimat, iar ceilalţi din grup trebuie să ghicească care-i răspunsul.

Duminică, zi de sărbătoare, de fapt, orice zi e o sărbătoare, membrii grupului artistic ”Nino Nino” se vor întâlni în Parcul Monument din Brăila, ca într-un fel de picnic, la o oră pe care nu am stabilit-o încă şi se vor întrece în a imagina desene pe asfalt. Desenele vor fi fotografiate şi trimise la stele, călăuzitoarele drumului copiilor în viaţă.

La locul întâlnirii vor fi expuse desenele copiilor pasionaţi de pictură, pe copaci, pe ramuri, pe bănci. Şi cum cam toţi din grup au creaţii minunate, vor rămâne desene fără copac, cred.

În punctul culminant al întâlnirii copiii vor ”dona” îmbrăţişări trecătorilor spunându-le simplu Mulţumesc!” sau ce vor ei.

Cu acest gest simplu, dar încărcat de emoţii, Brăila va primi respectul copiilor de la ”Nino Nino” pentru darul ei de a le oferi leagănul copilăriei lor.

O primă frunză de toamnă va pecetlui îmbrăţişarea.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.