„Nino Nino” continuă!

101

logo zambetul uneste articoleÎn toată activitatea proiectului „Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, începută în urmă cu doi ani, Grupul artistic „Nino Nino” nu şi-a schimbat niciodată statutul muncii cultural-educative. Prin joacă şi zâmbet, copiii din grup au petrecut momente interesante despre copilărie, despre lume şi viaţă călăuzind bucuria lor spre realizări de succes.

Singurul lucru care se schimbă frecvent a fost şi este efectivul numărului de copii.logo bibl jud braila

În toţi aceşti doi ani, au trecut prin grup peste 50 de copii. Unii au rămas şi în prezent, alţii, din motive obiective, dar şi subiective, au părăsit grupul „Nino Nino”. Ei sunt prezenţi şi acuma în multele articole publicate la rubrica rezervată Proiectului „Zâmbetul uneşte” de pe acest site, al Asociaţiei Culturale Leviathan, în reviste şi ziare brăilene tipărite, cât şi în peste 60 de videoclipuri, cu toate acţiunile întreprinse în acest proiect, lansate pe canalele „Leviathan Romania” şi „Nino Nino” de pe YouTube. Le mulţumim mult şi oricând pot reveni la noi pentru că poarta „Nino Nino” este tot timpul deschisă. Sperăm că le-au rămas în suflet câteva picături de „Nino Nino” spre aducere-aminte pe drumul vieţii.

Dar iată că noi şi noi vlăstare se înscriu în acest proiect prin Clubul de Vacanţă organizat de biblioteca judeţeană care ne-a oferit un loc important în această manifestare prin constituirea „Atelierului Nino Nino” ceea ce este o mare realizare pentru noi demonstrându-ne astfel că suntem de încredere, cu mari responsabilităţi în educaţia copiilor.

Este important să vi-i prezentăm pe noii veniţi în grup: Eduard Ştefan Vank, 5 ani, Alexia Negoiţă, 8 ani, Anca Voinea, 8 ani, Daria Andronic, 5 ani, Daria State, 10 ani, Ilinca Grigore, 8 ani, Ioana Amalia Ichim, 11 ani şi Maya Iordache, 9 ani.

Vineri, 23 iulie 2021, copiii participanţi la atelierul de vacanţă, la dezbaterea temei „Arta de a trăi frumos”, au înţeles un lucru esenţial, că fără carte plutim în derivă în această „reacreaţie” numită Viaţă.

Testele pentru aptitudini artistice care au urmat au făcut deliciul întâlnirii, iar copiii au prins ideea că pentru orice creaţie artistică este nevoie de foarte multă muncă.

A doua zi, sâmbătă, 24 iulie 2021, toată suflarea „Nino Nino” a luat în piept briza Dunării şi s-au întâlnit pe platoul din faţa Primăriei Brăila, lângă Fântâna Cinetică, pentru a desena tot ce era în acel perimetru.

Apoi, cu Lică Barbu în frunte, s-au aventurat la joacă spre Parcul Piraţilor, parc amenajat pe Faleza Dunării. Şi dă-i joacă până au sosit două pizza mari care au mai potolit entuziasmul copiilor la joacă.

Nu-i aşa că-i minunat la „Nino Nino”? Dunărea ştie de ce.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.