„Nino Nino”, festivalurile de sezon şi nu numai

151
Lică Barbu și Grupul „Nino Nino”, Brăila
Lică Barbu și Grupul „Nino Nino”, Brăila

logo zambetul uneste articoleLa Brăila, de mai mulţi ani, toamna, au loc multe evenimente culturale şi festivaluri pe teme de sezon.

Astfel, în perioada 8–11 octombrie 2020, pe Faleza Dunării, va avea loc a II-a ediţie a Festivalului Peştelui, iar în perioada 16–18 octombrie 2020, în Parcul Monument, va avea loc a XX-a ediţie a Festivalului Florilor de Toamnă.

La aceste evenimente sunt invitate multe personalităţi cultural-artistice, dar şi trupe de muzică cu interpreţi celebri. Nu lipsesc mâncărurile tradiţionale gătite de maeştrii bucătari, iar brăilenii vin cu plăcere ca să guste bunătăţurile şi să vadă spectacolele prezentate.

Poze, aplauze, aprecieri, joacă, flori, miros de peşte fript, muzică şi multe altele care fac deliciul unei zile pline de sărbătoare.

Anul trecut, la prima ediţie a Festivalul Peştelui, pe Faleza Dunării, au fost prezenţi şi copiii de la grupul artistic „Nino Nino”. Sub deviza Nino Nino te iubeşte/ Ia o carte şi citeşte!”, copiii se aflau pe faleză ca să dăruiască gratuit cărţi trecătorilor.

Am relatat în amănunt această activitate cuprinsă în proiectul „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, cu multe detalii atât în articolele de pe site-ul https://leviathan.ro, la rubrica „Zâmbetul uneşte”, cât şi în videoclipul realizat din filmările de la această activitate pe care îl puteţi viziona aici:

Iată, deci, una dintre multele acţiuni ale grupului „Nino Nino” care se implică în viaţa oraşului Brăila.

Dovada că-i aşa, se poate demonstra în toate videoclipurile lansate pe canalul lor de pe YouTube,

https://www.youtube.com/channel/UCFjUWJMvV0DEaC5zAaEaCGQ?view_as=subscriber

„Nino Nino”, canal destinat copiilor, la care vă invităm să vă abonaţi pentru că aveţi ce vedea!

V. și canalul Youtube Leviathan: 

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA/videos?view_as=subscriber

Nici anul acesta, „Nino Nino” nu poate scăpa prilejul de a participa la aceste două evenimente pe care le-am prezentat mai sus şi în acest sens copiii se vor întâlni sâmbătă, 3 octombrie 2020, la ora 11.30, în curtea Bibliotecii Judeţene pentru repetiţii la dans, pe care copiii îl vor prezenta într-un flashmob la aceste două festivaluri.logo bibl jud braila

Totodată, la această întâlnire de sâmbătă, vom avea o dezbatere filmată pe tema ,,Cine a inventat prostia?” şi vom pune la punct scenariul spectacolului pe care fetiţele din grupul „Nino Nino” îl vor susţine cât de curând cu prilejul lansării cărţii Nino Nino şi poveştile copilăriei, carte scrisă şi desenată de aceşti copii minunaţi.

Toamna roditoare, plină cu de toate, îi invită pe toţi copiii la zâmbete, la activităţi educative, la cunoaştere, la prietenie, la bucurii, fără să lipsească joaca, pentru că fără joacă, toamna e pustie.

Vă aşteptăm la joaca de-a toamna, dragi copii!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.