”Nino Nino” împarte zâmbete și bucurii la Inspectoratul Școlar Județean Brăila

100
Grupul artistic ”Nino Nino” la Inspectoratul Școlar Județean Brăila, 17 decembrie 2019
Grupul artistic ”Nino Nino” la Inspectoratul Școlar Județean Brăila, 17 decembrie 2019

logo zambetul uneste articoleColindele, dragii mei, sunt cântece tradiționale românești și sunt legate de obiceiul colindatului, datină perpetuată din perioada precreștină. Inițial, colindele aveau o funcțiune ritualică, dar peste timp, din semnificația inițială a colindelor s-a păstrat doar atmosfera sărbătorească, de ceremonie, petreceri și urări. Ei, remarcabil este că acum, în acest mileniu acaparat aparent, am zice noi, de lumea virtuală, copiii, dar și părinții și bunicii păstrează bucuria colindului și nu ezită să bată la ușa creștinilor cu zâmbete, urări și colinde. Așa s-a întâmplat și marți, 17 decembrie 2019, când grupul ”Nino Nino” a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Brăila, iar copiii și coordonatorul grupului, prozatorul brăilean Lică Barbu au fost primiți cu dragoste de membrii acestei instituții, prezent fiind și domnul Viorel Botea, inspectorul general școlar care  a mulțumit copiilor, afirmând că ”se bucură de frumusețea vieții”, implicit de prezența copiilor din grupul ”Nino Nino”. Copiii au cântat, au urat, iar cei mari s-au bucurat. Iată, a ieșit un vers, poate și pentru că lumea copilăriei este o nesfârșită poezie.

În numele grupului ”Nino Nino”, Asociația Culturală Leviathan, inițiatoarea proiectului ”Zâmbetul unește”, vă mulțumește pentru generozitate, pentru căldura sufletească dăruită minunaților copii, pentru faptul că i-ați primit în ”casa dvs.”, Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Sărbători fericite!

Programul de colinde al Grupului artistic ”Nino Nino”:

Joi, 19 decembrie 2019, ora 16.00, la Şcoala gimnazială ”Sf. Maria”, Brăila

‒ Şi tot joi, imediat după colindul de la ”Sf. Maria”, ”Nino Nino” este invitat la Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 din cartierul Pisc, Brăila.

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, la Căsuța Moșului, Parcul Monument din Brăila, program organizat de Primăria Municipiului Brăila.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.