„Nino Nino” în joaca de-a radioul

129
Desen de Miruna Gabriela Matei
Desen de Miruna Gabriela Matei

logo zambetul uneste articoleTot timpul suntem cuprinşi de vârtejul societăţii şi de multe ori uităm să ne oprim o clipă şi la copiii noştri. Nu în sensul de a le da de mâncare, de a-i îmbrăca cât mai frumos sau a-i educa civilizat pentru mersul în lume, ci de a ne descoperi pe noi în ei ascultându-le gândurile şi năzuinţele în călătoria vieţii şi spunem asta cu o mare certitudine.

Orice copil este o clipă de frumos pe care trebuie să o descoperim. Este acea clipă care ne aduce liniştea şi zâmbetul. Poate aşa vom uita de acel vârtej cu necazuri al societăţii şi sigur ne va ajuta să desfiinţăm tarele omenirii, minciuna, ipocrizia, invidia şi lăcomia.

Acest aspect apare foarte bine conturat în activitatea grupului „Nino Nino” din cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” din Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi coordonat de prozatorul brăilean, Lică Barbu.

Cine a urmărit în ultima perioadă activitatea acestu grup de copii, a înţeles că restricţiile impuse de situaţia gravă în care ne aflăm nu au împiedicat desfăşurarea activităţii proiectului.logo bibl jud braila

Copiii sunt receptivi şi se implică tot timpul prin talentul lor la desen, la interpretări artistice, la recitări pe care le promovăm online prin toate mijloacele video şi audio.

Ideea lui Lică Barbu de a realiza o emisiune cu „Nino Nino” la un postul de radio online, Radio Vocativ, i-a antrenat pe copii şi cu un entuziasm spontan au intrat în jocul De-a radioul.

Cu toate că fetiţele de la trupa „Nino Nino” sunt foarte ocupate cu şcoala online, Lică Barbu le provoacă la recitări de poezii, la interpretarea unor melodii de diferite genuri, la interpretarea unor scenete, la invitaţii şi promovări audio pe undele radio, la tot ceea ce poate susţine timp de o oră această emisiune cu copii, iar fetiţele răspund în măsura timpului disponibil.

În cadrul emisiunii „Zâmbetul uneşte” de azi, 22 mai 2020, ora 18.00, vor fi prezentate într-un portret artistic Cristina Bratu şi Cristina Dragomir, două fetiţe de la „Nino Nino”, mă rog, două fetiţe mai mărişoare, reluări din ediţiile trecute ale emisiunii, o înregistrare de la meciul de fotbal dintre Pisicoasele şi Zburlitele, hai „Nino Nino”!, muzică, dar nu orice fel de muzică, ci venită dincolo de Prut de la prietenul meu Ion Stoleru, publicitate căci nici aici nu scăpăm de ea, glumiţe, floricele, sclipici. Ce poate fi mai minunat?

În speranţa că „Nino Nino” va reuşi să vă lumineze chipul prin această emisiune vă mulţumim anticipat pentru audiţie şi vă aşteptăm vinerea viitoare la o ediţie mai specială a emisiunii, moment în care „Nino Nino” împlineşte un an de la înfiinţare, dar şi pentru speciala zi de 1 Iunie, Ziua Copilului.
Uraaa! Pam-pam!

Link de ascultare:

https://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2qI_p5OneclxSdwAzO4sJZ57Vqv2goTheJvZ2tmf63xU-bzCo96q8o59o

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.