”Nino Nino” în prima zi a săptămânii – duminica

94
Grupul artistic Nino Nino reportaj Brăila 23 febr 2020

logo zambetul uneste articoleDat fiind că trei fetiţe sunt uşor accidentate şi alte cinci cântăcioase au fost prezente în weekend la un festival de folclor din oraşul Moreni, activitatea grupului artistic ”Nino Nino” în săptămâna care a trecut a fost parţial diminuată de aceste absenţe motivate. Spunem ”parţial” deoarece joi, 20 februarie 2020, câteva fetiţe din grup s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi au analizat punct cu punct scenariile momentelor artistice pe care urmează să le pună în scenă. Totodată, au luat la cunoştinţă întrebările pe care vor urma să le pună brăilenilor în cadrul proiectului ”Eu, tu şi Brăila”.logo bibl jud braila

Aşa că, duminică, 23 februarie 2020, conform obiceiului devenit deja un joc, fetele s-au întâlnit în Centrul Vechi al oraşului Brăila şi, mai cu timiditate, mai cu stângăcie, au făcut faţă cu succes reportajului pe care tot ele l-au iniţiat.

Reporteriţele, cu o serioasă responsabilitate, dar şi pline de sensibilitate, au întrebat pe toată lumea aflată pe strada Mihai Eminescu la cumpărat mărţişoare şi nu numai, ”Când a fost construit ceasul din centru?” şi ”A câta zi a săptămânii este duminica?”

Concluzia reportajului a fost clară. Brăilenii mai au de învăţat despre oraşul lor. De aceea reporteriţele de la ”Nino Nino” ies pe stradă. Ca să-i ajute. Şi totodată învaţă şi ele.

Vă puteţi convinge vizionând videoclipul din acest articol.

La finalul activităţii de duminică, Licurici şi-a cumpărat o cheiţă aurie legată cu un şnur de mărţişor care era frumos aşezată într-o cutiuţă. Curios, Lică Barbu a întrebat-o ce reprezintă acea cheiţă pentru ea. Simbolic, normal. Sfioasă, Licurici i-a răspuns: ”Este cheiţa care deschide inimi”. Ce romantic!

Săptămâna care urmează, întâlnirile grupului ”Nino Nino” vor avea loc vinerea şi sâmbăta, iar duminică, dat fiind că este Ziua Mărţişorului, reporteriţele nu vor scăpa ocazia de a pune întrebări brăilenilor, dar mai ales brăilencelor. Întrebări cu sclipici de primăvară prinse cu şnur sărbătoresc într-un joc cu multă voie bună.

Vine, vine primăvara!…

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.