”Nino Nino” intră în poveste

66
grupul nino nino braila leviathan

logo zambetul uneste articoleA trecut ceva timp de când grupul artistic ”Nino Nino” a apărut în panoplia culturală brăileană şi iată că suntem în a cincea lună de activitate şi, cu toate acţiunile pe care le-am petrecut împreună, avem argumente să putem afirma că proiectul ”Zâmbetul uneşte”, în care s-au implicat dăruire, drag de frumos, jocuri educative, puterea exemplului, oferită de oameni de cultură din Brăila ca invitaţi, funcţionează la un nivel cultural original, cu speranţe într-un succes dobândit prin muncă şi merit.

Mai pe scurt spus, ”Nino Nino” e altceva. Un ”altceva” plăcut în care năzuinţele copiilor devin file de poveste, în care dorinţa copiilor de a demonstra că oamenii pot fi mai buni este o continuă muncă plăcută. Copiii vor să arate că şi ei pot fi artişti într-o clipă a inocenţei.

Aşadar, cu aceste ”ingrediente” de suflet, suntem pregătiţi să construim o poveste, o poveste care de fapt a început de mult. Martoră ne este Dunărea care adună poveştile oamenilor într-un fir curgător spre veşnicie.

”Nino Nino, te iubim!” este un cântecel ivit din gândurile Andreei Scară (Roboţica), membră a acestui grup artistic, şi nu întâmplător sau pentru că dă bine, vine din spiritul de poveste care se desfăşoară în inima acestor copii, ca într-o familie.

Poveştile vin în fiecare clipă şi se duc pe făgaşul timpului ca mărturii ale dragostei de viaţă.logo bibl jud braila

”Nino Nino” a devenit o poveste sprijinită necondiţionat de oameni cu suflet de la Asociaţia Culturală Leviathan şi de la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, o poveste care se va concretiza într-o carte ce va apărea anul viitor la propunerea doamnei Puşa Roth, redactor șef adjunct și senior editor al Revistei Culturale Leviathan şi prin grija de cuvinte a prozatorului brăilean Lică Barbu.

Dar până atunci, ”Nino Nino” îşi continuă activitatea artistică, iar copiii, membri ai grupului artistic, sunt invitaţi vineri, 11 octombrie 2019, ora 16.00 şi sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 11.00  la noi jocuri cultural-educative.

Vom continua repetiţiile la momentele artistice aflate în lucru şi va avea loc mult aşteptata tragere la sorţi a echipelor de fotbal Zburlitele şi Pisicoasele, care vor participa la mult aşteptatul meci de fotbal. Cine lipseşte de la această activitate nu ştie ce pierde. Nu dau amănunte pentru a nu divulga surprizele ce vor avea loc cu această ocazie. Totul este să stârnim interesul, şi aşa destul de mare, al copiilor gata să dea cu piciorul în minge.

Un interesant joc va fi pregătit de Lică Barbu în care dialogul dintre doi copii să conţină doar cuvântul ”Nino”, cu semnul întrebării, cu semnul mirării, cu onomatopee, cu ”Hm” şi ”Aaa!” cu tot ce pot ei comunica folosind doar un singur cuvânt.

Sâmbătă va avea loc… Uf! Şi n-am voie să spun. Atâta doar că e o surpriză oferită de mama unui copil.

Dacă sunteți curioși, veniţi la ”Nino Nino”! Poarta e deschisă întotdeauna.

Vă aşteptăm la zâmbete, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.