”Nino Nino” premiază

85
Nino Nino premii concurs diplome

logo zambetul uneste articoleAdică cum ”premiază”? ”Nino Nino” este premiat. Să fim mai clari!

În urmă  cu o lună şi ceva zile, Lică Barbu le-a propus copiilor din grupul artistic ”Nino Nino” un concurs de desene pe tema ”Lumea lui Licuţă” şi după ce le-a înmânat o scurtă prezentare scrisă pe o pagină şi ceva despre ce şi cum e în lumea lui Licuţă, s-au înscris la concurs, prezentând desene, cinci fetiţe. Toate foc de frumoase, foc de talentate, dar şi foc de ambiţioase.

Toate desenele realizate de Karina-Marina-Christine Zaharia, Miruna-Gabriela Matei, Roxana-Maria Codreanu, Giada Turea şi Ilaria Turea, mai pe scurt, Peştişor, Perluţa, Licurici, Fluturaş şi Pisicuţa, au fost publicate la pagina ”Zâmbetul uneşte” de pe Facebook. Să ştie lumea ce fetiţe talentate sunt la ”Nino Nino”.logo bibl jud braila

Şi lumea a văzut, dar a și apreciat. Prin like-urile lor s-a stabilit un clasament. Evident, am putea spune că stabilirea unui punctaj prin acest mod de jurizare este puţin cam subiectiv, dar nu şi intenţia de a arăta lumii ce poate face orice copil atunci când este ajutat să se exprime.

Şi pentru că tot veni vorba de intenţie, am putea afirma cu multă implicare în educaţia copiilor că nu s-a avut în vedere de a urma în acest concurs nişte reguli şablon, că dă bine pe această temă, că oricum copiii desenează, ci cu dorinţa de a implementa într-o competiţie artistică dragul de cultură, de frumos, de pofta de a lăsa loc copilăriei să se exprime. Lăsaţi copiii să-şi expună trăirile şi sentimentele inocente în câteva linii naive şi pete de culoare ”furate” dintr-un curcubeu al vieţii şi prin desenele lor vom putea citi şi înţelege copilăria.

Vorba-i vorbă şi nu promovăm ce-i mai important: Premierea desenelor din concurs!

Lică Barbu premii concurs Nino Nino Braila 5 dec 2019

Data stelară, 5 decembrie 2019. La Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, are loc festivitatea de premiere a celor cinci ”floricele”.

Lică Barbu aşezase deja pe o masă diplomele şi cadourile premiatelor, aşa că imediat ce au sosit la eveniment, fetiţele au năvălit pe dulciurile expuse. Mai stăpâneşte-le, Licuţă!

Festivitatea de premiere a fost o adevărată sărbătoare. Fetiţele participante la concurs au primit diplome de apreciere şi premii în dulciuri şi cadouri. Toți copiii au primit atât diplome de participare la activitatea ”Nino Nino” pe anul 2019, cât şi cadouri oferite cu dragoste de Asociaţia Culturală Leviathan, prin grija personală a doamnei Puşa Roth şi a domnului Costin Tuchilă, cărora le mulţumim şi-i pupăcim de nu se văd.

Clansamentul în urma căruia a fost stabilită premierea fetiţelor pictoriţe de către fanii ”Nino Nino” este următorul:

– Locul I: Ilaria Turea, 126 de aprecieri
– Locul II: Miruna-Gabriela Matei, 122 de aprecieri
– Locul III: Giada Turea, 101 aprecieri
– Locul IV: Roxana-Maria Codreanu, 65 de aprecieri
– Locul V: Karina-Marina-Christine Zaharia, 25 de aprecieri
.

Felicitări adresăm şi părinţilor care ne-au sprijinit la realizarea acestui minunat eveniment de cultură. Toată bucuria momentului festiv poate fi vizionată pe videoclipul din acest articol.

Aşa cum am promis, grupul artistic ”Nino Nino” va colinda brăilenii în perioada 5 – 20 decembrie 2019, cu o suită de colinde, dar şi cu momente artistice individuale sau de grup.

Prima urare va avea loc miercuri, 11 decembrie 2019, ora 17.00, la Sala ”Fănuş Neagu” de la aceeaşi bibliotecă, unde jurnalista Tudoriţa Tarniţă va lansa două cărţi.

Deci, e clar cum e cu ”premierea”! ”Nino Nino” nu este numai un grup artistic, este o familie şi de aceea prin activitatea copiilor depusă la proiectul ”Zâmbetul uneşte” destinul a făcut posibilă şi sărbătorirea unor astfel de evenimente festive. Pentru că aşa e într-o familie, nu?

Zâmbetul se pare că s-a născut la Brăila prin aceşti copii minunaţi. Copii pe care trebuie să-i înţelegem pentru că prin ei suntem cu adevărat uniţi.

Felicitări şi vă mulţumim, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.