„Nino Nino”, punte între generaţii

252
Nino Nno Valeria Ursan 8 iulie 2021
Valeria Ursan și copii din Grupul artistic „Nino Nino” Brăila, 8 iulie 2021

logo zambetul uneste articoleCine nu o cunoaşte pe doamna Valeria Ursan înseamnă că nu cunoaşte Brăila. Respectabila doamnă, ajunsă la vârsta de 94 de ani, este o legendă vie a oraşului Brăila. Dacă sănătatea i-ar permite ar fi un excelent ghid al Muzeului Brăila unde fiecare mărturie istorică despre Brăila o poate descrie ore întregi.

A fost necesar să facem această introducere deoarece copiii de la grupul „Nino Nino” au vizitat-o de curând pe doamna Valeria Ursan acasă la dânsa.

Lică Barbu, fiind coleg de cenaclu şi bun prieten cu Valeria Ursan, a vizitat-o acasă de mai multe ori în scopul de-a o ajuta la unele treburi gospodăreşti şi observând curtea plină de buruieni, ce s-a gândit?, să organizeze pe data de 8 iulie 2021 o întâlnire între copii şi Valeria Ursan, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.logo bibl jud braila

Adică, mai concret, Lică Barbu împreună cu Cristina Paraschiv, studenta noastră care ne ajută la toate activităţile, şi cu copiii, dornici de a pune umărul, au smuls buruienile, au măturat, făcând curăţenie-lună în curte. După ce au savurat o delicioasă pizza, oferită de gazdă, copiii au sărit cu întrebări pe Valeria Ursan aşteptând răspunsuri despre Brăila de altădată.

Doamna Valeria Ursan a fost extrem de fericită când a văzut curtea plină de copii şi cu energia debordantă pe care o împărtăşeşte cu drag la toată lumea, a povestit copiilor de ce iubeşte oraşul Brăila, dânsa fiind de origine armeancă.

Totul a fost fotografiat şi filmat spre aduceri-aminte peste timp că „Nino Nino” a deschis o punte între generaţii realizându-se un videoclip pe care vă invităm să-l vizionaţi în acest articol.

A doua zi, 9 iulie 2021, la Atelierul „Nino Nino”, activitate inclusă în proiectul Clubul de Vacanţă organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan, copiii prezenţi s-au antrenat foarte uşor în dorinţa de a şti ce este o carte şi de ce este necesar să citim. Întrebarea întrebătoare a fost: De ce cartea nu este rotundă? De aici s-au declanşat păreri care de care mai haioase.

Au urmat câteva teste privind spiritul de observaţie şi de ce avem nevoie să fim atenţi şi să observăm detalii în orice moment al vieţii, în orice domeniu social.

Copiii, Alina Teodora Calu, Maya Iordache, Gabriela Cristina Holban şi Irina Alexandra Baba au înţeles că e loc de joacă şi, cu ajutorul aparatului de filmat şi-au luat avânt la luat interviuri. Unul, altuia.

Aceşti copii au devenit membrii grupului artistic „Nino Nino” şi îi aşteptăm cu drag în continuare.

Maya Iordache ne-a prezentat o mapă de desene pline de culori, de fapt picturi şi nu desene, pe care le prezentăm mai jos, ele exemplificând talentul acestei misterioase fetiţe.

Mulţumim, de asemenea, fetiţelor, Roxana Ioana Dan, Nira Guedenon şi Alma Guedenon, membre ale grupului artistic „Nino Nino”, prezente cu toate zâmbetele lor la această întâlnire.

Clubul de Vacanţă va continua săptămâna viitoare, vineri, la aceeaşi oră, 16.30, de data aceasta în Grădina Mare unde vom realiza un reportaj în cadrul rubricii „Eu, tu şi Brăila”.

Şi, pentru ca să continuăm această nebunie frumoasă, copiii vor sta de vorbă cu florile, cu copacii, cu statuile şi iarba din parc şi cu ce-o mai fi.

„Într-o nu ştiu care vară”…

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.