”Nino Nino” şi-un pian

120
Grupul artistic Nino Nino Braila

logo zambetul uneste articoleData stelară 27 septembrie 2019, adică vineri, zi în care grupul artistic ”Nino Nino” a fost plăcut surprins când Ilaria Turea (Pisicuţa) a adus de acasă un instrument muzical, mai precis o orgă electronică. Ceva sofisticat pentru că poţi cânta la ea ca la un ţambal, sau ca la un fluier, sau ca la o trompetă, dar mai ales, ca la un pian.

Asta s-a şi întâmplat. Întâlnirea s-a transformat într-un concert veritabil. Întâi a cântat Pisicuţa încercând să ne uimească. Nu numai că i-a reuşit, dar a primit şi multe felicitări cu aplauze furtunoase.

Cine-cine să mai cânte? Şi-au năvălit toate fetiţele. După ce s-au organizat, cu listă normal, au trecut pe rând la interpretare. Unele mai pe încercate, altele ceva mai avansat, dar cea mai talentată care ne-a uimit pe toţi, a fost Roxana-Ioana Dan (Roxi Foxi).logo bibl jud braila

Sala s-a inundat cu muzică bună, iar degetele Roxanei pur şi simplu zburau peste clape.

Lui Lică Barbu nu i-a scăpat momentul şi a filmat tot. Asta se poate vedea în videoclipul din acest articol, ca să nu credeţi că le înflorim.

Bibliotecara Doiniţa Stanciu, care este mereu prezentă la activităţile grupului, fotografiind şi filmând totul, a fost mai iute şi în seara de vineri a postat ”concertul” filmat pe pagina Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă de pe Facebook. Mulţumim, doamnă Stanciu!

A doua zi, sâmbătă 28 septembrie 2019, membrii grupului artistic ”Nino Nino” au trecut prin câteva repetiţii, înregistrând audio o melodie intepretată de Cristina Dragomir (Sfioasa), cât şi câteva melodii cântate în cor.

Alexandru-Gabriel Ioniţă, 12 ani, Şcoala gimnazială ”George Coşbuc”

Uraaa! Efectivul grupului ”Nino Nino” s-a mărit cu un nou membru, şi pe deasupra mai e şi băiat. Alexandru-Gabriel Ioniţă, 12 ani, vine de la Şcoala gimnazială ”George Coşbuc” şi vă asigurăm că în curând va primi şi el o poreclă de la colegi. Păi cum?

Cu mult tam-tam s-a trecut la organizarea meciului de fotbal de a doua zi. Probleme. Unele fetiţe voiau în echipa Pisicoaselor, apoi nu mai voiau. Aşa şi la înscrierea în echipa Zburlitelor. Fetiţe mofturoase, ce vreţi!

Drept pentru care meciul de fotbal s-a amânat pentru duminica viitoare, pe 6 octombrie. Dar nu acesta a fost adevăratul motiv al amânârii. Din motive secrete ale grupului, nu vi-l putem dezvălui. Lică Barbu ştie de ce. Ei, chestii!

Întâlnirea s-a finalizat minunat, moment în care Lică Barbu a întrebat copiii Cum ar arăta IUBIREA dacă ar avea o formă geometrică? O întrebare ce părea simplă la început, iar copiii au răspuns fiecare ce şi-a imaginat. Dificultatea răspunsului a apărut în momentul când au fost întrebaţi şi ”de ce?” arată ca un pătrat, ca un dreptunghi sau ca un cerc.

Răspunsul cel mai emoţionant a venit ca un fir cald şi strălucitor când majoritatea copiilor au răspuns că Iubirea arată ca o inimă.

Mulţumim, dragi copii, pentru dăruirea voastră!

”Nino Nino” continuă! 

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.