„Nino Nino” te iubeşte/ Ia o carte şi citeşte!

101

logo zambetul uneste articoleCu această deviză, grupul artistic „Nino Nino” şi-a propus duminică, 7 noiembrie 2021, să dăruiască trecătorilor cărţi, dar să se și prezinte ca grup constituit în proiectul „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă. Fetițele, alături de Lică Barbu, coordonatorul grupului, au mers pe Faleza Dunării din Brăila, cu o sacoşă mare plină cu cărţi publicate cu ani în urmă, fiind a doua oară când grupul „Nino Nino” desfăşoară o asemenea activitate, prima având loc tot într-o toamnă, în anul 2019, cu acelaşi succes ca şi cea recentă. Atunci, a fost realizat videoclipul de mai jos.

Brăilenii, aflaţi în plimbare pe faleză la ora prânzului, au primit cu drag cărţile dăruite de fetiţele din grup şi au apreciat în mod deosebit gestul lor.

Daria State (Floricica), Marina Karina Christine Zaharia (Peştişor), Maria Dan (Miţi), Roxana Ioana Dan (Roxi Foxi) şi Briana Maria Băjenaru (Zburlita), fetiţele prezente la activitate, nerăbdătoare, au luat în vizor fiecare trecător pentru a-i dărui o carte, adresându-i îndemnul: „Nino Nino te iubeşte,/ Ia o carte şi citeşte!”

„Foarte frumos!”, „Mai rar aşa ceva”, „Bravo, Nino Nino! Continuaţi!” sunt câteva dintre aprecierile pe care le-au primit fetele de la brăileni, drept răsplată pentru gestul lor.

Pe lângă cărţile oferite gratuit, copiii din grup au prezentat şi cartea Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, coordonatorul grupului, apărută recent la Editura Leviathan şi prin metodele lor de prezentare, mai ales Roxana Dan, „meşteră” la publicitate, au reuşit să vândă câteva exemplare.

Mulţi brăileni le-au luat la întrebări cerându-le detalii despre activitatea grupului, despre ce proiecte au în derulare, ce realizări au înfăptuit până acum, punându-le pe fetiţe în situaţia să nu se mai oprească din răspunsuri. În mod deosebit, membrii grupului au subliniat şi s-au lăudat cu cartea lor Nino Nino şi poveştile copilăriei, carte scrisă şi ilustrată de ei, pe care au lansat-o în luna iunie 2021 într-un spectacol susţinut de acest grup, volum apărut tot la Editura Leviathan.

Daria State
Daria State

Întâlnirea din această zi a fost marcată şi de sărbătorirea zilei de naştere a Dariei State care a împlinit 10 anişori, o vârstă ca o perlă în şiragul vieţii, marcând copilăria spre o trecere pe mai departe cu zâmbete, bucurii şi viitoare împliniri, ceea ce-i dorim cu toată dragostea, noi, grupul „Nino Nino”. Asociaţia Culturală Leviathan şi Lică Barbu au îmbrăţişat-o cu dor de copilărie, cu milioane de pupici şi tandreţuri în sclipici de soare.

Te iubim, Daria! La mulţi ani!logo bibl jud braila

Sărbătorirea a avut loc într-un parc din apropiere. Cu ce credeţi? Cu ce altceva decât cu două savuroase pizza, suc şi bombonele dulci, dulci ca şi aceşti copii minunaţi?

Dunărea trăgea cu urechea la voioşia lor, zâmbind complice în drumul ei. Un pescăruş le-a trimis copiilor un chiot de bucurie ca semn că dragostea prieteniei există.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.