„Nino Nino”, una-două, hai la joacă!

61
grupul artistic nino nino braila

logo zambetul uneste articoleAm precizat de mai multe ori că proiectul „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă nu este un curs de perfecţionare artistică a unor talente sau o activitate de sine într-un anumit domeniu, ci pur şi simplu este un loc de joacă, dar nu oricum. Este o joacă permanent educativă în care membrii grupului „Nino Nino”se întâlnesc cu arta comunicării şi a socializării, cu literatura, cu pictura, cu istoria, cu natura, cu de toate, în care tronează Măria Sa Zâmbetul.

Mărturie sunt numeroasele activităţi cultural-educative pe care Lică Barbu, coordonatorul acestui proiect le propune, în care tot timpul se născocesc tot felul de provocări, iar copiii sunt „păcăliţi” să se prindă în joc.logo bibl jud braila

Joacă-joacă, dar să ştim şi noi, şi-au spus fetiţele din grup. Aşa că, sâmbătă, 3 octombrie 2020, la întâlnirea cu grupul „Nino Nino” în curtea Bibliotecii Judeţene, unde s-a amenajat de curând un parc de joacă pentru copii, Lică Barbu vorbea singur.

Era şi firesc ca atunci când copiii au dat de leagăne, trambuline, topogane şi alte construcţii jucăuşe, să nu stea să-l asculte pe Licuţă, ci să zburde prin părculeţ.

Lică Barbu a încercat să organizeze o dezbatere pe tema Cine a inventat prostia?”, filmând câteva interlocutoare, dar n-ai să vezi. Joacă la greu. De fapt, printre chiotele copiilor cine să-l mai audă pe Licuţă?

Totuşi, când se mai opreau să-şi tragă sufletul, Lică Barbu a discutat cu Nira Guedenon, cu Miruna Gabriela Matei, cu Roxana Ioana Dan şi cu Cristina Eutalia Mincu.

Cea mai interesantă discuţie a fost cu Eutalia Mincu (Clopoţica), care ştia atât de multe lucruri despre prostie, încât Licuţă nu a mai reuşit să filmeze tot, pentru că s-a terminat bateria aparatului de filmat.

Tema pusă în dezbatere de „Nino Nino” la întâlnirea din curtea bibliotecii va continua şi, sigur, vom realiza un videoclip cu toate fetiţele participante la discuţii.

Nici nu bănuiţi cât de multe ştiu copiii despre prostie. Veţi viziona în curând videoclipul realizat pe această temă.

Joacă-joacă, dar mai facem şi treabă. După zeci de apeluri adresate fetelor ca să treacă la repetiţiile de dans pentru flashmobul planificat, Lică Barbu a fost nevoit să le îndemne pe un ton mai ridicat. O secundă s-a făcut linişte, ca apoi să se pornească o cascadă de râsete și mult entuziasm. Doar suntem la „Zâmbetul uneşte”, nu?

Până la urmă fetele au înţeles, iar Briana Maria Băjenaru a trecut la conducerea momentului dansant.

Numai că mijloacele tehnice de redare audio a melodiilor nu prea au funcţionat normal. Licuţă a fluierat a pagubă şi după ce le-a dăruit fetelor o pungă plină cu struguri, le-a invitat sâmbăta viitoare, 10 octombrie 2020, ora 11.30, pentru a dansa într-un flashmob pe Faleza Dunării în cadrul Festivalului Peştelui organizat de Primăria Brăila.

Succes, dragi copii!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.