„Nino Nino” vă iubeşte…

77
Nino Nino 27 februarie 2021
27 februarie 2021, Brăila

logo zambetul uneste articoleOricare dintre întâlnirile grupului artistic „Nino Nino” este o sărbătoare. Una mai frumoasă ca alta. Cum a fost şi cea de sâmbătă, 27 februarie 2021, dar parcă mult mai sărbătorească. De ce? Pentru că s-au petrecut patru clipe minunate. Să le relatăm pe rând, aşa cum s-au petrecut.

Prima bucurie a întâlnirii, a fost prezentarea revistei „Leviathan”, nr.1 (10)/ ianuarie–martie 2021, editată de Asociaţia Culturală Leviathan, recent sosită pe adresa lui Lică Barbu prin grija Puşei Roth şi a lui Costin Tuchilă, redactori ai revistei.

Copiii au răsfoit revista punându-i întrebări lui Lică Barbu şi când au descoperit în paginile revistei o poveste scrisă de el, Lică Barbu nu a avut încotro şi a trebuit să le spună povestea.logo bibl jud braila

Cu multă emoţie a primit un exemplar şi doamna bibliotecar Mihaela Doiniţa Stanciu de la Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă a Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila.

Cum altfel?, deoarece în paginile revistei doamna bibliotecar acordă un interviu lui Lică Barbu într-un flux de zece întrebări fireşti despre activitatea secţiei pe care o coordonează, proiecte în desfăşurare sau viitoare, cât şi colaborarea cu grupul „Nino Nino” din cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan.

O altă bucurie a întâlnirii a fost surpriza pe care ne-a făcut-o Roxana Maria Codreanu, licuriciul nostru drag, care a revenit la activităţile grupului după şase luni de absenţă din motive medicale. Cum să nu ne bucurăm? Licurici ne luminează zâmbetele şi ne bucură prietenia.

Licurici nu a venit cu mâna goală. L-a adus şi pe prietenul ei, hamsterul Cookie, care a fost votat pe loc ca mascotă a grupului. Asta fiind cea de-a treia clipă minunată a întâlnirii.

Vedeţi ce de sărbători minunate are „Nino Nino”? La fiecare întâlnire.

Şi evident, e rândul celui de-al patrulea moment deosebit pe care intenţionat l-am lăsat la urmă pentru a sublinia gestul admirabil al lui Matei Albert Radu, care a dăruit fetelor atât mărţişoare, cât şi bombonele de ciocolată. Ce frumos! Bravo, Matei!

A doua zi, duminică, 28 februarie 2021, a fost programată o altă întâlnire a grupului pe străzile Brăilei, mai precis la Târgul de Mărţişoare, pentru a dărui ghiocei brăilenilor, urându-le cu bucurie şi căldură-n glas ,,Nino Nino vă iubeşte/Primăvara vă vesteşte!”

Din păcate, frigul dar şi unele probleme de sănătate ale unor copii, i-au împiedicat să participe cu toţii. La întâlnire au participat doar două Roxane: Roxana Maria Codreanu şi Roxana Ioana Dan, care, inimoase şi zburdalnice, s-au implicat în această activitate cât tot grupul „Nino Nino” la un loc. Dovada? Totul s-a filmat şi s-a realizat un videoclip pe care îl puteţi viziona în acest articol.

Şi ca să fie adevărată sărbătoare de început de primăvară, Şefulicuţă s-a cinstit cu cele două Roxane la o pizza şi turtă dulce. Păi, nu-i frumos?

Bine ai venit, Primăvară!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.