”Poveste de Crăciun” la Artistic Théâtre din Paris – articol de Pușa Roth

310
un chant de noel artistic theatre paris

Artistic Théâtre din Paris(45 bis, rue Richard Lenoir 75011   Paris), condus astăzi de Anne-Marie Lazarini (regizor) și de Dominique Bourde, este situat în centrul arondismentului XI și a funcționat în preajma anilor 1900 ca un Café concert (Caf’conc’), cabaret prin anii 1920, cinema din anii ’30 până în anii ’70, iar din anul 1980 a devenit teatru.

Actualemente, grație celor doi directori, Anne-Marie Lazarini și Dominique BourdeArtistic Théâtre prezintă un program original axat pe reluarea marilor texte clasice, unele mai puțin cunoscute sau pe creația unor autori contemporani (Michel Vinaver). Muzica ocupă un loc important în repertoriul Artistic Théâtre. Astfel, în anul 2013, Anne-Marie Lazarini a adus pe scenă ”Ravel”, după romanul lui Jean Echenoz, spectacol premiat de către Syndicat de la Critique, Prix Laurent-Terzieff pentru cel mai bun spectacol prezentat într-un teatru particular, dar și pe Andy Emler, minunat compozitor de muzică de scenă.

”Un chant de Noël” (”Poveste de Crăciun”) este o comedie muzicală acompaniată de o orchestră, o bijuterie feerică semnată de un mare compozitor contemporan, Michel Frantz. Scenariul spectacolului ”Un chant de Noël” este inspirat din cartea cu același titlu de Charles Dickens. Publicată pentru prima dată în 1843, Povestea de Crăciun” elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Premiera spectacolului a avut loc la data de 21 noiembrie 2018, iar ultimul spectacol va avea loc pe 5 ianuarie 2019.

Regia: Samuel Sené. Distribuție: Inès Amoura, Julie Costanza, Vincent Morisse,  Régis Olivier, Julien Ratel, June Van Der Esch, Mehdi Vigier. Decoruri și costume: Isabelle Huchet. Libret: Eric Chantelauze, Vincent Merval, Julien Mouchel. Asistent regie: Inès Amoura. Direcția muzicală: Julien Mouchel. Muzicieni: Christophe Bruckert, Philippe Cadou în alternanță cu Valérie Picard, Jean-Marc Garilli, Julien Mouchel. Coregrafie: Amélie Foubert. Lumini: François Cabanat. Concepție: Samuel Sené. Creație video: Harold Simon. Coafură: Mickie Chomicki. Costume: Clémentine Jacquet. Muzică: Michel Frantz, Raphaël Bancou. 

Informații și rezervări: Casa de bilete: 45 bis, rue Richard Lenoir,  75011   Paris. Telefon: 01 43 56 38 32. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.