Prelungirea înscrierilor în programele Rabla – articol de Iulia Zorzoliu

16
programul rabla

logo rubrica juridiceSesiunea începută în data de 13 mai 2022 a programelor Rabla Clasic si Rabla plus a fost prelungită până la data de 31 iulie 2022. Pentru înscriere în program sunt câțiva pași care trebuie respectați: înscrierea la un producător auto validat de Administrația Fondului de Mediu, predarea la un colector autorizat a mașinii vechi, radierea acesteia din circulație și cumpărarea unei mașini noi, ce respectă caracteristicile stabilite pentru fiecare dintre cele două programe.

Începând din acest an, spre deosebire de regulile anterioare, și banii pentru cumpărarea unei mașini electrice sau hibride prin programul Rabla Plus sunt condiționați de casarea unei mașini vechi. În plus, indiferent despre care dintre cele două programe vorbim, se pot casa două mașini vechi, valoarea stimulentului financiar de la stat fiind mai mare decât în cazul casării uneia singure.

Pentru a putea beneficia de o primă de casare, solicitantul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: are domiciliul sau reședința în România, are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local, s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând nota de înscriere, a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat, a radiat din evidența circulației autovehiculul uzat, a prezentat producătorului validat informații privind distrugerea și radierea din evidența circulației a autovehiculului uzat și achiziționează autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.