Premieră pe piața de carte educațională din România: Grupul Editorial Art și Klett Gruppe semnează un parteneriat exclusiv

1048
klett gruppe

Luni, 17 iulie 2017, de la ora 15.00, la sediul Editurii Art din București (strada Grigore Alexandrescu, nr. 79, zona Dorobanți) va avea loc conferința de presă care marchează semnarea primului parteneriat dintre o importantă editură românească, Grupul Editorial Art, și unul dintre cele mai mari grupuri editoriale educaționale din Europa, Klett Gruppe (Germania), deținător a 67 de companii în 15 țări. Parteneriatul exclusiv estimează o cifră de afaceri de 10 milioane de euro în 2018.

La conferința de presă vor fi prezenți: Philipp Haussmann (Germania), CEO Klett Gruppe, Bojan Vrtaç (Slovenia), CFO și membru al consiliului de administrație Klett Gruppe Europa de Est și Dan Iacob, director general al Grupului Editorial Art.

La eveniment va fi dezvăluit logo-ul noii edituri cu profil educațional având la bază acest parteneriat, Art Klett, și vor fi făcute publice cifre și planul de dezvoltare, precum și beneficiile concrete pe care acest parteneriat le va aduce – atât pentru piața de carte educațională din România, cât și în context european. Invitații din străinătate vor vorbi despre bune practici și cele mai recente tendințe educaționale la nivel mondial.

Philipp Haussmann (Germania) este CEO și purtător de cuvânt al consiliului de administrație al Klett Gruppe din anul 2007 și face parte din a patra generație a familiei Klett, cea care a fondat grupul. Cu o activitate de mai bine de un secol pe piața educațională europeană, Klett Gruppe este unul dintre liderii la nivel european în furnizarea de servicii educaționale pentru nivel școlar și academic, precum și pentru educație continuă și învățământ la distanță. Deține 67 de companii în 15 țări, printre care Franța, Spania, Croația și Bulgaria, și o forță de muncă de 3.600 de angajați, iar în anul 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 537 de milioane de euro.

Bojan Vrtaç (Slovenia) este director financiar și membru al consiliului de administrație Klett Gruppe Europa de Est. În acest moment, Slovenia este una dintre piețele din estul Europei cu o cerere foarte ridicată de servicii de educație, atât pentru nivel școlar și academic, cât și pentru educație continuă, perfecționare profesională și dezvoltare profesională.  

Dan Iacob este director general al Grupului Editorial Art, companie cu capital exclusiv românesc înființată în anul 2001. De-a lungul timpului, Grupul Editorial Art a colaborat pe zona educațională cu unii dintre cei mai buni profesori din țară și a lansat manuale, în relație cu Ministerul Educației, dar și materiale auxiliare didactice. Grupul a dezvoltat patru divizii dedicate unor categorii de public diferite (Editura Arthur, Editura YoungArt, Editura Paladin, Editura Art) și un imprint dedicat cărții cu profil educațional (Art Educațional).

Semnarea parteneriatului dintre Grupul Editorial Art și Klett Gruppe aduce în România 125 de ani de experiență de pe cea mai mare piață de carte educațională din Europa, Germania, în conceperea și redactarea de manuale școlare și de materiale auxiliare educaționale. În următorii trei ani, noua editură creată în urma parteneriatului, Art Klett, își propune să devină principalul producător de carte cu profil educațional din Sud-Estul Europei, iar până în 2018, să atingă o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Manualele și materialele auxiliare concepute în cadrul parteneriatului se adresează grupei de vârstă de la 6 la 18 ani (Clasele 0-XII), și se plănuiește extinderea și pe piața preșcolară. De asemenea, noua editură creată include și dezvoltarea de manuale digitale europene, care să cuprindă peste 400 de aplicații multimedia. Manualele și materialele auxiliare vor fi realizate de autori români, precum și de autori străini, valorificând experiența europeană pe care Klett Gruppe o aduce în cadrul parteneriatului.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.