Știri: Tabără de dansuri tradiționale românești (17–23 iulie 2017, Cluj-Napoca)

667
tabara de dansuri cluj

Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice, asociație care are drept misiune cercetarea și promovarea dansului tradițional românesc și a culturii tradiționale românești, organizează în perioada 17–23 iulie 2017, în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca o tabără de dansuri tradiționale românești intitulatăALT +TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC ”.

În cadrul acestei tabere se vor putea învăța dansuri tradiționale din următoarele zone etnografice: Țara Zarandului, Romanați, Sălaj, Bistrița, Țara Lăpușului, Valea superioară a Mureșului, Valea Argeșului, Depresiunea Toplița, Valea Prahovei, Valea Târnavelor. Lectorii vor fi localnici din sate aparținând acestor zone, asistați de etnocoreologi. La cursuri se pot înscrie atât clujeni cât și doritori din țară care optează pentru pachetul de cursuri cu masă și cazare. Structurate pe nivelurile de începător și mediu-avansați, cursurile vor fi completate cu activități speciale atât în serile taberei cât și în weekend.

Un pachet special, destinat copiilor cu vârsta între 7 și 10 ani, este centrat în jurul cursurilor de dansuri tradiționale și va cuprinde activități cu următoarele teme: satul tradițional și obiceiurile lui, cultura de dans și cultura muzicală specifice lumii rurale, portul tradițional și confecționarea lui (țesut, cusut, funcții etc), basmul popular și eroii săi, horitul și cântatul la fluier, toate prezentate într-un mod interactiv și ludic de către etnologi și profesori.

Proiectul este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri în proiect sunt: Orma Sodalitas Anthropologica, Asociația Zestrea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Centrul pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, UNIQA Raiffeisen Software Services, TVR Cluj, Trinitas TV, Radio Trinitas, Cluj.com, Radio Renașterea.

Pentru detalii se poate consulta pagina de facebook ”Etnocor Cluj-Napoca”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.