„Reguli pentru accesul cu animale pe litoralul românesc” de Iulia Zorzoliu

28
om cu animal

logo rubrica juridiceCamera Deputaților a adoptat proiectul de lege care modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, proiect care elimină interdicția accesului pe plajă a persoanelor însoțite de animale.

Astfel, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă. De asemenea, indiferent de perioada din an este permis accesul câinilor utilitari aparținând persoanelor cu dizabilități.

O altă regulă importantă prevăzută de proiectul de lege este că proprietarii sau însoțitorii animalelor de companie trebuie să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deșeurilor produse de animale și sunt obligați să colecteze și să elimine deșeurile.

În cazul în care deținătorii de animale de companie nu respectă regulile de mai sus, aceștia vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 lei până la 10.000 lei de către persoane anume desemnate din cadrul Ministerului Mediului, din cadrul autorității publice centrale pentru turism, ofițerii de poliție din cadrul Poliției Române sau de ofițerii din cadrul Jandarmeriei Române și polițiștii locali.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.