Știri: Premiera spectacolului „De ce să fii frumos” (2 și 3 aprilie 2022, Teatrul „Bulandra”, București)

23
DE CE SĂ FII FRUMOS (1)

Sâmbătă, 2 și duminică, 3 aprilie 2022, de la orele 19.00, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra”, va avea loc premiera spectacolului De ce să fii frumos de Neil LaBute, în regia Marei Oprea. Traducere de Alexandru Gorghe. Cu: Vlad Lință, Daria Pentelie, Daniel Nuță și Ana Bumbac. Decor: Gabi Albu. Costume: Clara Dumitrescu. Lighting Design: Daniel Klinger. Mișcare scenică: Ruxandra Bobleagă. Artist video: Miruna Croitoru. Ilustrație muzicală: Adrian Piciorea. Consultant artist: Raluca Cîrciumaru. Foto: Maria Oprina. Afiș: Gabi Albu.

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului „Bulandra tinerilor absolvenți” și va intra temporar în repertoriul Teatrului Bulandra în urma parteneriatului cu UNATC „I. L. Caragiale”, parteneriat care își propune să vină în întâmpinarea nevoii de afirmare a tinerilor absolvenți ai UNATC.

„Ce înseamnă frumusețea? Sau cum putem să definim ceva ca fiind frumos? Încă din Grecia Antică și până astăzi, filosofii, scriitorii, oamenii de știință, artiștii, matematicienii, au încercat să explice de ce considerăm ceva ca fiind frumos. Însă, de-a lungul mai multor epoci, uneori și în cadrul aceleiași culturi, diferitele concepte de frumos au intrat în conflict unele cu altele. Influența frumuseții în calitate de construct social se resimte în două acte de răsturnări, dialog dinamic și situații imprevizibile, care unesc deopotrivă umorul și dramaticul. De ce să fii frumos de Neil LaBute conturează două povești de dragoste asimetrice, care surprind, în două ipostaze, viața domestică de cuplu și felurile în care nesiguranța, frustrarea și furia alterează legăturile interumane”.

Spectacolul conţine limbaj licenţios. Nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

Biletele au fost puse în vânzare la casele de bilete ale teatrului, deschise zilnic între orele 12.00 și 20.00, și online pe eventim.ro și blt.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.