Știri: 1 iunie la Muzeul Antipa din București

12
antipa_event-1iunie_online_1080-x-1080-768x768 (1)

rubrica museum leviathan.roDe 1 Iunie, Muzeul Antipa invită copiii la o mega-petrecere în aer liber!

De ziua lor, cei mici sunt invitați la o petrecere în aer liber în curtea Muzeului Antipa. Tot atunci, ei vor primi în dar intrarea gratuită în expoziția permanentă!

Distracția și voia bună îi vor însoți pe copii pe tot parcursul zilei. Astfel, între orele 10.00 și 17.00, curtea din spatele muzeului va fi plină de culoare, cântec și veselie! Activități cu animatori, ateliere de creație și lectură, precum și ateliere de șah sau robotică, zone dedicate tinerilor artiști în care aceștia vor putea picta sau desena, dar și zone de dans și muzică vor face deliciul unei super mega-petreceri în grădină!

Nu vor lipsi nici face painting-ul și tatuajele amuzante, dar și zona eco și, să nu uităm, atelierele de reciclare creativă, în care poți învăța cum să faci hrănitori pentru păsări!

La MOL Corner vă așteaptă mascota noastră cu multe surprize plăcute – un panou foto unde puteți imortaliza amintirile zilei și șansa de a câștiga instant o surpriză dulce Fresh Corner în stațiile MOL România, prin aplicația MOL MOVE. De ziua lor, copiii se pot îndulci cu un baton aromat de ciocolată Rom Autentic! Toate acestea precum și multe alte surprize dezvăluite la momentul oportun îi așteaptă pe cei mici de ziua lor la Antipa!

Programul special al zilei de 1 iunie 2024 cuprinde următoarele activități:

10.00–19.00: Intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului pentru toți copiii;

10.00–19.00: Echipa de povestitori #AfostOdata îi invită pe copii să se bucure de o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță.

10.00–17.00: Activități în grădina Muzeului:

  1. Zona Eco – Creativă:

– De la 11.00, 13.00 și 15.00: „Ateliere de reciclare creativă” susținute de specialiști ai muzeului (grupa de vârstă 4–12 ani)

– Ora 11.00: „Compostul: secretul solului sănătos” – atelierul despre rețeta perfectă a compostului, susținut de specialistul Bogdan Mihalache (grupa de vârstă 7–12 ani).

  1. Zona de lectură:

– De la 11.00, 14.00 și 16.00:  Ateliere de lectură, conectare și joacă pentru copii şi părinți, pornind de la volumul Ce vezi, copile? al autoarei Marina Bliderișanu (grupa de vârstă 4–9 ani).

– De la 10.00, 12.00 și 15.00: Ateliere de lectură și „analiză științifică” – „Puii de animale” (grupa de vârstă 4–9 ani)

III. Zona tinerilor artiști – inspirație cu cretă și creioane colorate

  1. Zona party cu dans, muzică și baloane de săpun
  2. Zona Jocurilor:

11.0013.00: Ateliere demonstrative de robotică, împreună cu Școala IT

10.0017.00: Ateliere demonstrative de șah, împreună cu Profu’ de șah

10.0012.00:  Ateliere demonstrative de prim ajutor realizate de Crucea Roșie Română (Filialele Sectoarelor 1 și 4)

  1. Zona de face painting și tatuaje amuzante

Evenimentul face parte din proiectului „Casa Pământului”, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și Zilei Mediului.

Intrarea este gratuită pentru copii, iar activitățile în aer liber se vor desfășura doar în condiții meteo favorabile.

Dacă v-am stârnit interesul… vă așteptăm cu drag la petrecere!

Sponsorul principal al Muzeului: MOL România

Parteneri: Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, Crucea Roșie Română, Filialele Sectoarelor 1 și 4, Aspire to change, Scoalait.ro, Profu de sah, Rom Autentic, Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.

Comunicat al Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.