Știri: Bookfest – lansarea volumului „Martinel și Vârtejul de zăpadă” de Aurel Andrei, Editura Junimea, Iași (1 iunie 2024)

29
aurel andrei martinel si vartejul de zapada

logo carte rubrica leviathan.roLa Editura Junimea din Iași a apărut de curând volumul de povești pentru copii Martinel și Vârtejul de zăpadă de Aurel Andrei, ilustrații de Teodora Gradu. Sâmbătă, 1 iunie 2024, ora 10.00, cartea va fi prezentată la Bookfest de Simona Modreanu, directoarea editurii.

„Aurel Andrei visează frumos pentru copii. Deși este un scriitor foarte bun de teatru, ca să spun așa, faptul că a scris această carte m-a surprins plăcut. Mereu i-am admirat pe scriitorii care pot scrie cărți pentru copii. Le-am invidiat tenacitatea și răbdarea. Sunt puțini scriitori care se încumetă să scrie o carte pentru copii. Adulții, răvășiți de viața cotidiană nu mai sunt în stare de joc, de o anumită naivitate, ca să nu spun prefăcătorie. Trec pe lângă viața copiilor fără a le observa preocupările lor, necazurile lor mai mari sau mai mici, dar mai ales trec fără să le vadă imaginația de care dau dovadă. Rolul lor de educatori este luat de multe ori de către învățătorii din școlile românești care își dau sau nu silința să se substituie părinților. De aceea sunt importanți scriitorii care scriu pentru copii. Și mai ales dacă o fac cu măiestrie, așa cum se dovedește a fi cartea lui Aurel Andrei care e scrisă cu multă pasiune. Sunt întâmplări neobișnuite prin care trec cei trei prieteni: Martinel, Piticul și Papagalul, dar mai ales rolul pe care îl joacă Vârtejul de Zăpadă în text. N-am să dezvălui aventurile lor. Las această plăcere copiilor ca s-o facă ori bunicilor.”Val Condurache, text pe coperta a patra a volumului Martinel și Vârtejul de zăpadă.

Teatru și proză de Aurel Andrei în revista „Leviathan”, nr. 3 (20), iulie–septembrie 2023, pp. 120–126, click aici; nr. 4 (21), octombrie–decembrie 2023, pp. 106–111, click aici; nr. 1 (22), ianuarie–martie 2024, pp. 126–132, click aici.

prezentare aurel andrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.